Ενισχυμένη η παρουσία της Carlsberg στην Ελλάδα – Απέκτησε το 100% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας - iefimerida.gr

Ενισχυμένη η παρουσία της Carlsberg στην Ελλάδα – Απέκτησε το 100% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

Στον πλήρη έλεγχο της Carlsberg η Ολυμπιακή Ζυθοποιία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενισχύει σημαντικά τη θέση του στην ελληνική αγορά ο δανέζικος όμιλος Carlsberg με την εξαγορά επιπλέον 49% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, αποκτώντας πλέον το 100%.

Η εξαγορά του 51% της ελληνικής εταιρείας της δεύτερης μεγαλύτερης στην αγορά ζύθου στην Ελλάδα είχε γίνει το 2014. Βάση της συμφωνίας που είχε γίνει τότε η Carlsberg, είχε το δικαίωμα να αποκτήσει και το υπόλοιπο 49% πους κατείχαν ο Γιάννης Χήτος και οι αδερφοί Ηλίας και Γιώργος Γκρέκης.

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής, δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 10 προϊόντα μεταξύ των οποίων η Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, κ.ά.

Παράλληλα συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνο στην Ελλάδα ύψους 45 εκατ. ευρώ που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2019. Μέρος αυτού είναι και η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο και αφορά την παραγωγή βαρελιών μίας χρήσης για το σύστημα Draught Master Technology.

Απασχολεί περίπου 450 εργαζόμενους στην Ελλάδα και διαθέτει ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε 90.000 διαφορετικά σημεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, κ. Cees't Hart, δήλωσε: «η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι μια ιστορική ελληνική εταιρεία και ένας πολύ ισχυρός παίκτης στην ελληνική αγορά. Είναι ως εκ τούτου ένα θετικό και λογικό επόμενο βήμα αυτό που ανακοινώνουμε σήμερα, ενισχύοντας την παρουσία μας στη Νότια Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Carlsberg Ολυμπιακή Ζυθοποιία εξαγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ