Πικραμμένος για Novartis: Ισως με χτυπούν γιατί είμαι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Πικραμμένος για Novartis: Ισως με χτυπούν γιατί είμαι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πολιτικοί οι λόγοι που με μπλέκουν στην υπόθεση Novartis», δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού περιέχεται στη δικογραφία για την υπόθεση, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί να με χτυπήσουν, ίσως γιατί υπήρξα και είμαι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, είχα δουλέψει με τον πρόεδρο, ίσως γιατί ενοχλούν αυτά που λέω... Διά της ατόπου απαγωγής καταλήγω στην πολιτική διάσταση του θέματος, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι;», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια, προφανώς», τόνισε ο κ. Πικραμμένος, ενώ ανέφερε ότι σήμερα θα ζητήσει τη δικογραφία μέσω της δικηγόρου του.

«Δεν είχε ακουστεί τα πέντε χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ήμουν πρωθυπουργός, ποτέ τίποτα από κανέναν και τώρα ξαφνικά; Εγώ βλέπω έναν εφιάλτη αυτή τη στιγμή, θα μιλήσω με το δικηγόρο μου και θα προβώ σε ενέργειες, δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις, θα το αποφασίσω αφού δω ακριβώς περί τίνος πρόκειται», υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε «αστεία» την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, καθώς όπως είπε, παρέμεινε στην πρωθυπουργία της χώρας για λιγότερο από δύο μήνες το 2012.

«Είμαι βέβαιος πως δεν κατέχω το ρεκόρ "της πιο γρήγορης μίζας"», είπε αστιευόμενος. «Ποτέ μου δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, μου ήρθε ουρανοκατέβατο, είναι κλαυσίγελος, γελοιότητες, αθλιότητες».

«Λένε ότι μου έχουν δώσει 100.000 ευρώ, τώρα πού, ποιος...», είπε, και εξήγησε ότι από όσα έχει πληροφορηθεί, «ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες καταθέτει ότι είδε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis κ. Φρουζή τα χρήματα, και ρώτησε "αυτά για πού είναι" και του είπε ότι είναι για τον Πικραμμένο».

«Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν υπάλληλοι της Novartis. Την εποχή της πρωθυπουργίας μου ο κ. Φρουζής ήταν και πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακοβιομηχανιών, οπότε, επειδή ασχοληθήκαμε εκείνη την περίοδο με το ζήτημα των φαρμάκων, λόγω της διαρκούς απεργίας των φαρμακοποιών, οι αρμόδιοι υπουργοί, ο κ. Κύττας και ο κ. Ζανιάς, υποθέτω ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Εγώ δεν ήρθα ποτέ σε επαφή μαζί του, συγκάλεσα τρεις σχετικές διασκέψεις για το ζήτημα αλλά με τους υπουργούς, με κανέναν άλλον»», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ