Οι ειδικοί προειδοποιούν: Αναγκαία η άμεση εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την επιδημία ιλαράς - iefimerida.gr

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Αναγκαία η άμεση εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την επιδημία ιλαράς

Σε εξέλιξη ακόμη η επιδημία ιλαράς (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμεσα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα πρόληψης από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, για τη συνεχιζόμενη επιδημία ιλαράς, τόνισαν οι ειδικοί σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον «Ευαγγελισμό».

Οι συστάσεις για τον εμβολιασμό βρεφών, παιδιών και ενηλίκων δεν έχουν αλλάξει, καθώς η επιδημία είναι ακόμη σε εξέλιξη, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου-Παπαγρηγορίου.

Τόνισε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα πρέπει να γίνεται σε πρωιμότερη ηλικία, των βρεφών στην ηλικία των 12 μηνών, ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά την 2η δόση του εμβολίου συστήνεται να την κάνουν σε διάστημα τριών μηνών μετά τον αρχικό εμβολιασμό. Σε ό,τι αφορά τους ενήλικους, παραμένει απαραίτητος ο εμβολιασμός όσων γεννήθηκαν μετά το 1970 και δεν έχουν νοσήσει, ή δεν έχουν κάνει και τις δύο απαραίτητες δόσεις.

Από την πλευρά της, η Ελενα Μαλτέζου, υπεύθυνη του Τμήματος Παρεμβάσεων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας τόνισε ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής τέτοιων υπηρεσιών, αλλά και η αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού στον νοσοκομειακό χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιλαρά εμβολιασμός επιδημία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ