Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την «Ωραία Ελένη»: Την οπερέτα-φάρσα του Offenbach - iefimerida.gr

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την «Ωραία Ελένη»: Την οπερέτα-φάρσα του Offenbach

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H «Ωραία Ελένη» η ξεκαρδιστική οπερέτα-έκπληξη που κέρδισε κοινό και κριτικούς παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η γνωστότερη φάρσα του Offenbach, είναι μια σάτιρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή, μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα–Γιάννη Τσανακαλώτη.

Έρωτας, μοιχεία, σκηνές ζηλοτυπίας, ναυαγοσωστικά κόλπα, μεταμφιέσεις και μαντικές τεχνικές χαρίζουν άφθονο γέλιο.

Ενάντια στη φήμη που θέλει το λυρικό θέατρο ένα θέαμα αποκλειστικά για λίγους και «εκλεκτούς» και την οπερέτα ένα είδος παρωχημένο - μουσειακό, η «Ωραία Ελένη» αναδεικνύει το λαϊκό και προσιτό χαρακτήρα του συγκεκριμένου θεατρικού είδους προτείνοντας μια νέα ριζοσπαστική ανάγνωση. Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά -σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά- η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό, τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας.

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την «Ωραία Ελένη»: Την οπερέτα-φάρσα του Offenbach | iefimerida.gr 0

Ερμηνεύουν: Μαρισία Παπαλεξίου Γιάννης Φίλιας Γιώργος Παπαδάκης Γιώργος Ματθαιακάκης, Αντώνης Σιγάλας, Μιχάλης Αγγελιδάκης Στρατής Στηλ, Πηνελόπη Κέφου Λουκάς Θεοδοσόπουλος

Παίζουν οι μουσικοί: Πιάνο: Χρύσα Γρένδα Βιολί: Βανέσσα Αθανασίου, Περικλής Τιμπλαλέξης Τσέλο: Καίτη Πάντζαρη Φλάουτο: Μαρία Παχνιστή

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την «Ωραία Ελένη»: Την οπερέτα-φάρσα του Offenbach | iefimerida.gr 1

Το έργο στην κατά Offenbach εκδοχή, η μυθική ηρωίδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, διψασμένο για δύναμη και εξουσία. Έναν κόσμο που, μόνιμα και εμμονικά, αρνείται να αντιμετωπίσει τη σήψη που τον κατατρώει. Εγωπαθείς βασιλιάδες, κακομαθημένα πριγκιπόπουλα, διεφθαρμένοι ιερείς, συνθέτουν τον σουρεαλιστικό καμβά της ιστορίας.


Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα για 10 διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις Παρασκευής και Σαββάτου:

5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

5 διπλές προσκλήσεις Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

*Η διορία συμμετοχής στην κλήρωση λήγει την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου (18:00).

Η παράσταση ξεκινάει στις 20:30, οι νικητές θα πρέπει να είναι στο θέατρο μισή ώρα νωρίτερα και να αναζητήσουν την πρόκλησή τους από το ταμείο.

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ