Ιράν: Κλειστά τα σχολεία στην Τεχεράνη, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - iefimerida.gr

Ιράν: Κλειστά τα σχολεία στην Τεχεράνη, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλειστά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν στην Τεχεράνη νηπιαγωγεία, σχολεία και γυμνάσια λόγω του πυκνού ρυπογόνου νέφους που πνίγει την πρωτεύουσα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Τεχεράνη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων είναι τρεις φορές υψηλότερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Οι αρχές της πρωτεύουσας επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ συνέστησαν στους κατοίκους να μην κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους και πάρκα.

Σε κρίσιμα επίπεδα όμως έφθασε η ατμοσφαιρική ρύπανση και σε άλλες πόλεις του Ιράν, όπως το Ταμπρίζ, το Αράκ και το Ισπαχάν, όπου και εκεί τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Ιράν κατέβαλαν προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος κυρίως στη Τεχεράνη, λαμβάνοντας σειρά μέτρων όπως περιορισμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μέτρα για πιο καθαρά καύσιμα και αντικατάσταση των παλιών αυτοκινήτων με καινούργια.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν ατμοσφαιρική ρύπανση σχολεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ