Βεστερβέλε: «Oι πολίτες να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: «Oι πολίτες να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Βεστερβέλε: «Oι πολίτες να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της απευθείας εκλογής από τους πολίτες του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, οποίος προτείνει την κατάρτιση ενός νέου ευρωπαϊκού Συντάγματος το οποίο θα εγκριθεί από όλους τους πολίτες της Ευρώπης με δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας τονίζει ότι «χρειαζόμαστε προσωπικότητες με τις οποίες θα μπορούν να ταυτιστούν οι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη», και κάνει λόγο για «ελλείψεις» στον Σχεδιασμό της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία, όπως λέει, προβλέπει περίπλοκους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει την έλλειψη διαφάνειας και σαφήνειας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ζητεί ακόμη την κατάρτιση ενός ευρωπαϊκού Συντάγματος, για το οποίο θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι με δημοψήφισμα. «Ελπίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα ένα νέο ξεκίνημα» για την Ευρώπη, σημείωσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ