Βαριές απώλειες για το bitcoin -Επεσε κάτω από τα 6.000 δολάρια - iefimerida.gr

Βαριές απώλειες για το bitcoin -Επεσε κάτω από τα 6.000 δολάρια

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το bitcoin σημείωσε σήμερα πτώση 13%, υποχωρώντας κάτω από τα 6.000 δολάρια, με την τιμή του γνωστότερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο να μειώνεται περισσότερο από ήμισυ από τις αρχές του 2018.

Το bitcoin έχει υποστεί βαριές απώλειες στις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς οι ανησυχίες για τα μέτρα που λαμβάνουν οι ρυθμιστικές αγορές για την αγορά κρυπτονομισμάτων και οι πανικόβλητοι επενδυτές οδήγησαν τις τιμές πτωτικά. Το εικονικό νόμισμα ανήλθε στο υψηλό επίπεδο των σχεδόν 20.000 δολαρίων τον Δεκέμβριο.

Στην πλατφόρμα συναλλαγών του Λουξεμβούργου Bitstamp, το bitcoin υποχώρησε έως τα 5.920 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου, πριν καταγράψει μικρή ανάκαμψη. Σημαντικές απώλειες έχουν σημειώσει κι άλλα κρυπτονομίσματα αυτή την εβδομάδα.

Απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών για αγορά κρυπτονομισμάτων

Τράπεζες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ απαγόρευσαν τη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά Bitcoin και άλλων «κρυπτονομισμάτων», φοβούμενες ότι περαιτέρω βουτιά της αξίας τους θα έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες τους να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ο τραπεζικός όμιλος Lloyds, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει στους πελάτες-κατόχους πιστωτικών καρτών να αγοράζουν κρυπτονομίσματα, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών JP Morgan Chase & Co και Citigroup.

Οι ανησυχίες των τραπεζών

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να προστατευθούν οι πελάτες από το να συσσωρεύσουν υψηλά χρέη από την αγορά εικονικών νομισμάτων επί πιστώσει, εάν καταβαραθρωθούν οι τιμές τους, δήλωσε εκπρόσωπος της Lloyds.

Οι τράπεζες ανησυχούν ολοένα και πιο πολύ καθώς οι πελάτες τους χρησιμοποιούν περισσότερο τις πιστωτικές κάρτες για να χρηματοδοτήσουν λογαριασμούς σε διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών, οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bitcoin πτώση πιστωτική κάρτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ