Basketball Champions League: «Τελικοί» πρόκρισης για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - iefimerida.gr

Basketball Champions League: «Τελικοί» πρόκρισης για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Φωτογραφία: Motionteam
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ημέρα κρίσης είναι η σημερινή για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League, καθώς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων θα φανεί αν οι δύο Δικέφαλοι θα συνεχίσουν στα play offs.

Η μεν «Ένωση» υποδέχεται στις 19:30 (Novasports 2) την Μπαϊρόιτ, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνη η πρόκριση. Για να προκριθεί η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει η Στρασμπούρ την Μπάνβιτ στην Τουρκία και ταυτόχρονα οι «κιτρινόμαυροι» να κερδίσουν τους Γερμανούς στο ΟΑΚΑ.

Θα τους αρκεί απλή νίκη αν η Βενέτσια κερδίσει την Εστουντιάντες στην Ιταλία ή νίκη με +8 εφόσον η ισπανική ομάδα επικρατήσει στη Βενετία. Το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι πως πλην της Μπάνβιτ που έχει προκριθεί οι υπόλοιπες ομάδες (πέραν Ολίμπια και Ρόσα που έχουν αποκλειστεί) έχουν κίνητρο, αφού δεν έχουν εξασφαλίσει παρουσία στους «16». Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο γιος του, Ντούσαν, ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ο δε ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στις 21:30 (ΕΡΤ3 και Novasports 3) από τη Βέντσπιλς στη Λετονία και στη δική του περίπτωση τα πράγματα είναι απλά: με νίκη και ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα προκρίνεται, ενώ με ήττα αποκλείεται. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Τεράστιο κίνητρο έχει και η Βέντσπιλς, καθώς με νίκη προκρίνεται, ενώ με ήττα αποκλείεται. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Θεσσαλονικείς σε περίπτωση νίκης μπορούν να τερματίσουν και τρίτοι, αν η Τενερίφη κερδίσει τη Νεπτούνας στη Λιθουανία.

Το σημερινό πρόγραμμα

2ος Όμιλος (21:30)
Βέντσπιλς-ΠΑΟΚ
Σαλόν-Γκαζιαντέπ
Νεπτούνας-Τενερίφη
Λούντβιγκσμπουργκ-Κάπο Ντ’ Ορλάντο

Βαθμολογία
1. Τενερίφη 11-2
2. Λούντβιγκσμπουργκ 11-2
3. Νεπτούνας 7-6
4. ΠΑΟΚ 6-7

5. Βέντσπιλς 6-7
6. Σαλόν 5-8
7. Γκαζιαντέπ 4-9
8. Κάπο Ντ’ Ορλάντο 2-11

3ος Όμιλος (19:30)
ΑΕΚ-Μπαϊρόιτ
Μπάνβιτ-Στρασμπούρ
Βενέτσια-Εστουντιάντες
Ράντομ-Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Βαθμολογία
1. Μπάνβιτ 9-4
2. Μπαϊρόιτ 8-5
3. Εστουντιάντες 8-5
4. Στρασμπούρ 8-5
5. ΑΕΚ 7-6
6. Βενέτσια 7-6
7. Ολίμπια 4-9
8. Ρόσα Ράντομ 1-12

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Basketball Champions League αεκ ΠΑΟΚ πρόκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ