Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές στη σκιά του κραχ στις διεθνείς χρηματαγορές - iefimerida.gr

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές στη σκιά του κραχ στις διεθνείς χρηματαγορές

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου αποφασίζουν σήμερα οι σύμβουλοι του ελληνικού Δημοσίου με φόντο τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και το χθεσινό μίνι κραχ στη Wall Street.

Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το νέο επταετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί αφού συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Δημοκρατίας, η έκδοση ανατίθεται στις Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan και Nomura, όπως ανέφεραν οι σχετικές πληροφορίες και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα μερικών ωρών το πράσινο φως.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω του sell off στις διεθνείς αγορές και των αναταράξεων στις αγορές ομολόγων; Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως όχι.

Ωστόσο δεν αποκλείεται μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στη Νέα Υόρκη και υπό τον κίνδυνο να αυξηθεί το κόστος δανεισμού για το Δημόσιο δεν αποκλείεται να υπάρξει μία καθυστέρηση κάποιων ημερών στην έκδοση έως ότου ηρεμήσουν οι αγορές.

Πάντως οι επενδυτές όπως καταγράφεται και από διεθνείς αναλυτές ετοιμάζουν «θετική» υποδοχή στο ελληνικό ομόλογο, καθώς είναι «διψασμένοι» για υψηλές αποδόσεις και μάλιστα σε ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επταετές ομολογο έκδοση Αναταράξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ