Το Μαξίμου σπεύδει να αλλάξει «ατζέντα» μετά το συλλαλητήριο -Να ξεχαστούν οι κόντρες με τους ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Το Μαξίμου σπεύδει να αλλάξει «ατζέντα» μετά το συλλαλητήριο -Να ξεχαστούν οι κόντρες με τους ΑΝΕΛ

Αλλαγή «ατζέντας» από το Μαξίμου: μετά το συλλαλητήριο στο επίκεντρο η Novartis

Φυγή προς τα μπρος με αλλαγή ατζέντας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της διαφθοράς επιχειρεί η κυβέρνηση, ώστε να αφήσει πίσω της το κεφάλαιο των συλλαλητηρίων που έφερε στην επιφάνεια και νέες ενδοκυβερνητικές αναταράξεις.

Η εν λόγω επιλογή επισφραγίστηκε από τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός χθες βράδυ στο Μαξίμου με την ηγεσία της Δικαιοσύνης (κκ Κοντονή και Παπαγγελόπουλο), ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλου, στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να ενημερωθεί διαδικαστικά.

Προς προανακριτική Επιτροπή;

Η δικογραφία, με εντολή Τσίπρα, θα διαβιβαστεί στη Βουλή εντός της ημέρας.

  • Το πρώτο σενάριο θέλει τη δικογραφία να εντάσσεται στις εργασίες της Εξεταστικής για την Υγεία. 
  • Και το δεύτερο,να προκριθεί η λύση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Από τη στιγμή που διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο -και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής- χρειάζεται πρόταση 30 βουλευτών για να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή.Και η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη λαμβάνεται μέσω μυστικής ψηφοφορίας σε ειδική ημερήσια διάταξη που ορίζεται εντός 15 ημερών από την κατάθεση σχετικής πρότασης. Για την έγκριση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών,δηλαδή 151 ψήφοι.

Ο Σταύρος Κοντονής , άλλωστε, είπε χθες με ...νόημα πως «θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και από τον κανονισμό της Βουλής», ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους».

Συσπειρώνουν την πλειοψηφία-σφυροκοπούν τη ΝΔ

Κατά τα λοιπά, είναι ηλίου φαεινότερο ότι στην κυβέρνηση επεδίωξαν να ανοίξουν τη βεντάλια και να «φρενάρουν» κάπως τη θεματολογία του Σκοπιανού που ανακυκλώνεται τον τελευταίο ένα μήνα.

Οι ελιγμοί αυτοί καθίστανται εξόχως βοηθητικοί ως προς το ότι η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει επικοινωνιακά και συνάμα να συσπειρώσει τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που... σφάζονται λόγω του Σκοπιανού. Επίσης, από το Μαξίμου αναμένεται να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις τους στη Νέα Δημοκρατία με στόχο να δημιουργήσουν ξεκάθαρα ρήγματα στην αξιωματική αντιπολίτευση για άλλο ένα σοβαρό θέμα, τη στιγμή που στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν είχαν ενιαία γραμμή ούτε για το Σκοπιανό.

Δεν ξεχνούν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Τη δική του σημασία , τέλος, έχει ότι τα απόνερα του συλλαλητηρίου αλλά και η «ανθρωπογεωγραφία» όσων έλαβαν μέρος σε αυτό, δεν πέρασαν στα ψιλά. Και κατά πληροφορίες του iefimerida το θέμα απασχόλησε «κλειστή» σύσκεψη χθες.Κίνηση, που καταδεικνύει ότι η ηγεσία παρακολουθεί με προσοχή και δεν υποτιμά καθόλου τη συμμετοχή του κόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ