Το «θολό» ρολόι και η ημερομηνία στα εναέρια πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Το «θολό» ρολόι και η ημερομηνία στα εναέρια πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόλεμος έχει ξεσπάσει για τον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στο μαζικό και ηχηρό σε παλμό συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Η αστυνομία με επίσημη ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως ο κόσμος που πήγε χθες στο Σύνταγμα ήταν 140.000, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μίλησε σήμερα για 135.000. Τους αριθμούς αυτούς δεν τους αποδέχονται ούτε οι διοργανωτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για 1-1,5 εκατ. πολίτες, αλλά ούτε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα, πολλά ερωτήματα γεννήθηκαν με την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει στη δημοσιότητα πλάνα από ελικόπτερο, καθώς είναι κάτι που κάνει σπάνια. Υπενθυμίζεται πως εναέρια πλάνα διαδήλωσης είχε δώσει μόνο το 2014, στα επεισόδια με αναρχικούς στα Εξάρχεια που πετούσαν αντικείμενα από τις ταράτσες. Σε εκείνα τα πλάνα εμφανίζονταν τόσο η ημερομηνία όσο και η ώρα.

Χωρίς ώρα καταγραφής το βίντεο

Άλλο ένα ερώτημα που προκύπτει από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία είναι πως όχι μόνο δεν αναγράφεται η ώρα καταγραφής, αλλά στο επάνω αριστερά μέρος της εικόνας υπάρχει ένα «θολό» σημείο.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι η ώρα καταγραφής είναι στις 14:50 και πως η ώρα δεν αναγράφεται καθώς εντοπίστηκε τεχνικό πρόβλημα στο ρολόι. Για το «θολό» σημείο, πάντως, δεν υπήρξε καμία αναφορά.

Στα πλάνα από το 2014, στο ίδιο σημείο, εμφανίζεται η ημερομηνία και η ώρα

Στο ίδιο σημείο της καταγραφής πάντως που χθες ηταν «θολό», στα πλάνα που είχε δώσει η ΕΛ.ΑΣ. το 2014 φαίνονται η ημερομηνία και η ώρα καταγραφής.

Αριστερά τα πλάνα από το συλλαλητήριο της Κυριακής και δεξιά τα πλάνα από το 2014 στα Εξάρχεια

Το «θολό» ρολόι και η ημερομηνία στα εναέρια πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ