«Φονικοί» ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν χθες τις ΗΠΑ προκαλώντας το θάνατο 27 ανθρώπων - iefimerida.gr

«Φονικοί» ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν χθες τις ΗΠΑ προκαλώντας το θάνατο 27 ανθρώπων

«Φονικοί» ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν χθες τις ΗΠΑ πρακαλώντας το θάνατο 27 ανθρώπων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες τραυματίες και 27 νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από τους περίπου 85 φονικούς ανεμοστρόβιλους που «σάρωσαν» χθες τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από την Αλαμπάμα ως την Ιντιάνα.

Οι αρχές κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές, αφού οι τυφώνες, στο πέρασμά τους δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Δεκάδες σπίτια ισοπεδώθηκαν, αυτοκίνητα ανατράπηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Χειρότερα επλήγησαν οι πόλεις Μέρισβιλ και Χένρισβιλ στη νότια Ιντιάνα. Η Μέρισβιλ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκους, ισοπεδώθηκε, ενώ η Χένρισβιλ, με περίπου ισάριθμους κατοίκους, υπέστη μεγάλες ζημιές. Αναφέρθηκαν τουλάχιστον οκτώ θάνατοι στην περιοχή και 14 συνολικά στην πολιτεία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Weather Channel, αναφέρθηκαν επίσης 12 νεκροί στο Κεντάκι και ένας στο Οχάιο.

Χαρακτηριστικά για το μέγεθος της καταστροφής, είναι τα λόγια του δημάρχου του Μέρισβιλ: «Οι πληροφορίες που λάβαμε τηλεφωνικά ανέφεραν ότι το Μέρισβιλ σβήστηκε από το χάρτη».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει 83 προειδοποιήσεις μόνο για χθες και επεσήμαινε ότι το ξέσπασμα του φαινομένου θα είναι τεράστιο σε τουλάχιστον επτά πολιτείες.

Παρόμοια φαινόμενα είχαν εκδηλωθεί στις αρχές της εβδομάδας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Συνολικά ο αριθμός τω τυφώνων που εκδηλώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ υπολογίζεται σε 133.

Κατά τη διάρκεια του 2011, μόνο στην Αμερική, 545 έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους φονιάδες , απολογισμός που είναι ο βαρύτερος μετά το 1936, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ