Θρίλερ μέχρι τέλους για κούρεμα χρέους και πακέτο στήριξης - iefimerida.gr

Θρίλερ μέχρι τέλους για κούρεμα χρέους και πακέτο στήριξης

Θρίλερ μέχρι τέλους για κούρεμα του χρέους και το πακέτο στήριξης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ορόσημο χαρακτηρίζεται η Παρασκευή 9 Μαρτίου, καθώς τότε θα κριθεί η τύχη του «κουρέματος» του εληνικού χρέους και κατ' επέκταση του δεύτερου πακέτου στήριξης.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το θρίλερ δεν θα περιοριστεί στο εύρος συμμετοχής των ιδιωτών, αλλά και στη συμμετοχή του ΔΝΤ, καθώς αναφέρουν νεώτερα τηλεγραφήματα, το Ταμείο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 10 δισ ευρώ, δηλαδή ακόμα χαμηλότερα κι από τα 13 δισ ευρώ που φαινόταν διατεθειμένο μέχρι πρότινος να συνεισφέρει!

Όπως μετέδιδε το DOW JONES επικαλούμενο πηγές το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει στον «κουμπαρά» του δεύτερου πακέτου 18 - 21 δισ ευρώ, συνυπολογιζομένων όμως των 10 δισ ευρώ που είναι τα υπόλοιπα του πρώτου πακέτου!!! Το θρίλερ δεν έχει να κάνει με τη... συμπεριφορά της Ελλάδας, αλλά με το πώς αντιλαμβάνονται εντός του ΔΝΤ την ευρωπαϊκή κρίση, καθώς ουκ ολίγες φωνές υποστηρίζουν ότι το Ταμείο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια συνεισφοράς του για την αντιμετώπιση της κρίσης Χρέους στην Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο, κατόπιν τούτου, ότι οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το ΔΝΤ θα αυξήσει τη συμμετοχή του στο δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα εάν η Γερμανία ανάψει πράσινο φως στην ενίσχυση του Μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, ο οποίος θα λειτουργεί ως «πυροσβεστήρας».

Αν αναλογιστεί κανείς όμως ότι η Γερμανία έχει ήδη διαμηνύσει πως δεν υπάρχει βιασύνη να συζητηθεί αυτό το θέμα νωρίτερα από τον Απρίλιο, είναι προφανές το πώς θα παίζεται μέχρι τελευταία στιγμή το παιχνίδι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά αναπάντητο το ερώτημα πώς θα καλυφθεί το «κενό» χρηματοδότησης από τη μειωμένη συμμετοχή του Ταμείου.

Όσον αφορά στο θρίλερ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ήδη από τη συνάντηση του

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ