Συλλαλητήριο: Πόσος κόσμος συγκεντρώθηκε -Τα πλάνα από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ [βίντεο] - iefimerida.gr

Συλλαλητήριο: Πόσος κόσμος συγκεντρώθηκε -Τα πλάνα από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» ήταν εντυπωσιακή. Φυσικά υπάρχουν διαφωνίες στις εκτιμήσεις για το πόσοι συμμετείχαν τελικά.

Οι διοργανωτές μιλούν για 1,5 εκατομμύριο πολιτών, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για 140.000 κόσμου.

Υπενθυμίζεται πως για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές μιλούσαν για 500.000 κόσμου και η ΕΛ.ΑΣ. για 90.000.

Το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας πέταξε πάνω από τον αττικό ουρανό και κατέγραψε εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από τη συγκέντρωση.

Στο βίντεο που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα, εμφανίζεται όλη η περιοχή στην οποία εκτάθηκε το συλλαλητήριο. Οπως αποτυπώνεται στα πλάνα:

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το τετράγωνο της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, στις σκάλες που οδηγούν από τη πλατεία στην Β. Αμαλίας η οποία ήταν επίσης «πήχτρα», Πιο αραιή η συγκέντρωση μέσα στην ίδια την πλατεία, ενώ ασφυκτικά γεμάτοι ήταν οι παρακείμενοι δρόμοι Οθωνος και Βασ. Γεωργίου Α'.

Πολύ πυκνή στοίχιση κόσμου είχε στην βόρεια πλευρά της Βουλής, στην άνοδο και την κάθοδο της Β. Σοφίας μέχρι την Ηρώδου του Αττικού, Από εκεί και πέρα αραίωνε ο κόσμος.

Κόσμος είχε συγκεντρωθεί επίσης στις αρχές Πανεπιστημίου μέχρι την Κριεζώτου και το Attica.

Στην άλλη πλευρά, στην λ.Αμαλίας ο κόσμος είχε καλύψει πυκνά τα δύο ρεύματα μέχρι τον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου και λιγότερο πυκνά μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Τα αξιοσημείωτα, πάντως στο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι:

  • Εξαιρετικά σπάνια βγάζει ανακοινώσεις για τον αριθμητικό όγκο των διαδηλωτών.
  • Εναέρια πλάνα διαδήλωσης δεν έχει δώσει ποτέ στη δημοσιότητα, πλην των επεισοδίων με αναρχικούς στα Εξάρχεια το 2014, που πετούσαν αντικείμενα από τις ταράτσες.
  • Το εν λόγω βίντεο δεν αναγράφει ώρα. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι είναι στις 14:50 και πως η ώρα δεν αναγράφεται καθώς εντοπίστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Δείτε τα πλάνα από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ