Με το βλέμμα στην πλατεία το Μαξίμου -Περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί το συλλαλητήριο - iefimerida.gr

Με το βλέμμα στην πλατεία το Μαξίμου -Περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί το συλλαλητήριο

Ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μάτια και αυτιά στραμμένα στο… περιβόητο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το Σκοπιανό έχουν στην κυβέρνηση, αναμένοντας να δουν πόσο μεγάλη θα είναι τελικά η προσέλευση του κόσμου αλλά και πως αυτή θα εξελιχθεί.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δείχνουν ψύχραιμοι και τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν επιλέξει να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους. «Το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ιερό» είπε στη realnews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισημαίνοντας ,όμως, ότι έχει σημασία να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εθνικιστικές και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις.

Τζανακόπουλος: Tον τόνο δίνουν ακραίες συλλογικότητες

Ενώ και σε νέα συνέντευξή του (Αθήνα 9.84) ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε βολές στην αξιωματική αντιπολίτευση και δήλωσε πως «η ΝΔ προσπάθησε να επενδύσει σε μια αντικυβερνητική χροιά του συλλαλητηρίου». Αφού εξέφρασε την κατανόησή του για μια μερίδα πολιτών που θα διαδηλώσει σήμερα, είπε ότι «ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο συνήθως έχει συμμετοχή οριζόντια και εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση. Τον τόνο δίνουν ακραίες συλλογικότητες και μια μισαλλοδοξία που δεν πρέπει να αφήσουμε στην πολιτική ζωή».

Αλλάζουν στρατηγική την «επόμενη μέρα»;

Σε ό,τι αφορά , πάντως, στο κατά πόσο το συλλαλητήριο θα επηρεάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης μια πιθανή επιτυχία του συλλαλητηρίου, από το Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω διότι ο πρωταρχικός σκοπός όπως λένε είναι «να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».

Ενδεικτικό του προβληματισμού, τέλος, που υπάρχει σε κυβέρνηση και κόμμα για το τι μέλλει γενέσθαι αποτελεί το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί κλειστού τύπου συσκέψεις με υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -παρόντος του κ. Τσίπρα- ο οποίος μάλιστα ουδόλως υποβαθμίζει τη σημερινή συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συλλαλητήριο Σκοπιανό κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ