Γερμανική ΜΚΟ: Νέο μαζικό κύμα προσφύγων αν δεν βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Γερμανική ΜΚΟ: Νέο μαζικό κύμα προσφύγων αν δεν βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στην Ελλάδα

Το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόβους για νέα όξυνση της προσφυγικής κρίσης, εάν δεν βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες φιλοξενίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τους χειμωνιάτικους μήνες, εκφράζει γερμανική ΜΚΟ.

Ο Πέτερ Ρούενστροτ-Μπάουερ, διευθυντής της οργάνωσης «Βοήθεια του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες», δήλωσε στην General Anzeiger ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει νέο μαζικό κύμα προσφύγων προς τη Δύση.

Αρχικά είχε υπολογιστεί ότι θα συγκεντρώνονταν 208 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Χειμερινής Βοήθειας», της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Ομως, μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί τα μισά, σημείωσε ο ίδιος.

«Ανησυχώ για αυτήν την καθυστέρηση, δεδομένου ότι πολλές οικογένειες προσφύγων επωφελούνται από αυτές και καταφέρνουν έτσι να περνούν αξιοπρεπώς τον χειμώνα. Για πολλούς πρόσφυγες μάλιστα είναι ο έβδομος χειμώνας στην Ελλάδα», δήλωσε. «Πολλά προσφυγικά καταλύματα (στην Ελλάδα) είναι υπερπλήρη και υποχρηματοδοτούμενα. Ιδίως για τους γηραιότερους και τα παιδιά η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη», τόνισε ακόμη.

Ο 25χρονος Χέλγκε Ντρέσεν, εθελοντής από τη Βόννη που σήμερα εργάζεται για μια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έζησε από κοντά τον προσφυγικό καταυλισμό στο Χέρσο κοντά στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2016. Θυμάται ότι τότε ο χειμώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος για τους πρόσφυγες. Μάλιστα ο συγκεκριμένος καταυλισμός είχε πλημμυρίσει. «Τότε υπήρχαν ελάχιστες σκηνές για πολλούς ανθρώπους. Μάλιστα θυμάμαι ότι σε μια στενή σκηνή έμεναν πολλοί άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους», περιέγραψε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προσφυγική κρίση ΜΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ