Fish and chips, εγγλέζικη λιχουδιά

Fish and chips, εγγλέζικη λιχουδιά /Φωτογραφία: Shutterstock
Fish and chips, εγγλέζικη λιχουδιά /Φωτογραφία: Shutterstock

Είναι το διασημότερο βρετανικό πιάτο και έχει ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού.

Τέλος πάντων, δεν πρόκειται ακριβώς για πιάτο. Είναι ένα είδος fast food και ως τέτοιο το σερβίρουν και οι Αγγλοι.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρο
  • Λάδι καλαμποκιού
  • Αλεύρι
  • Πατάτες για τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι μπύρα
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και τηγανίστε τις σε ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο κρατήστε το για το ψάρι
  • Ετοιμάστε το κουρκούτι -Σε μπολ βάλτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατέψτε
  • Ανοίξτε ένα κενό στη μέση και πρσθέστε τους 2 κρόκους αυγού και το γάλα
  • Ενώστε τα υλικά σιγά σιγά, προσθέστε τη μπύρα
  • Ανακατέψτε καλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια (με μίξερ χειρός γίνονται τέλεια), ρίξτε τα στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά, να ενσωματωθούν
  • Ετοιμάστε τηγάνι, με το λάδι καλακομπιού, σε μέτρια φωτιά
  • Ετοιμάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές
  • Αλευρώστε τα ελαφρά και βουτήξτε τα στο κουρκούτι
  • Οταν το λάδι έχει ζεσταθεί αρκετά, τηγανίστε το ψάρι ώσπου να ροδίσει
  • Ολα έτοιμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.