Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς μετανάστες ανοικτά της Λιβύης - iefimerida.gr

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς μετανάστες ανοικτά της Λιβύης

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόβους για το θάνατο έως και 90 παράτυπων μεταναστών μετά την ανατροπή της βάρκας που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών εκφράζει η υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Τρεις επιζώντες ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου ήταν Πακιστανοί.

«Δέκα σοροί ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης», ανέφερε σε δήλωσή της ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ), επισημαίνοντας ότι ενώ πέρυσι οι παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη βρίσκονταν στη 13 θέση του σχετικού καταλόγου, φέτος ανέβηκαν στην τρίτη.

Συνολικά φέτος έχουν φθάσει 6.624 πρόσφυγες και μετανάστες διά θαλάσσης στην Ευρώπη, από 5.983 το αντίστοιχο διάστημα το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΜ.

Μεταξύ των νεκρών και των επιζώντων του ναυαγίου υπήρχαν και Λίβυοι υπήκοοι.

Η νέα τραγωδία στη Μεσογείο έρχεται λίγες ώρες μετά την έναρξη της «Επιχείρησης Θέμις» από την υπηρεσία φύλαξης συνόρων της ΕΕ, Frontex. Όσοι μετανάστες διασώζονται θα μεταφέρονται πλέον στη χώρα που συντονίζει την προσπάθεια διάσωσης κι όχι μόνον στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ