19χρονος Αμερικανός διέσχισε κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό [βίντεο] - iefimerida.gr

19χρονος Αμερικανός διέσχισε κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 19χρονος από το Νιου Τζέρσι είναι πλέον ο νεότερος άνθρωπος που διέσχισε ποτέ κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο Όλιβερ Κρέιν κατάφερε έτσι να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε από το 2010 η 22χρονη τότε Κέιτι Σποτς.

Ο νεαρός Αμερικανός αναχώρησε από τα Κανάρια Νησιά στις 14 Δεκεμβρίου και ολοκλήρωσε το ταξίδι των 3.000 μιλίων σε 44 μέρες φθάνοντας στην Αντίγκουα της Καραϊβικής, όπου συγγενείς και φίλοι του επεφύλαξαν μια ενθουσιώδη υποδοχή.

Το ειδικά κατασκευασμένο σκάφος του, το μήκους επτά μέτρων "Team Homeward Bound", διαθέτει ειδική συσκευή φιλτραρίσματος νερού που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, ενώ έχει σχεδιαστεί να επανέρχεται στη θέση του αν ανατραπεί, πράγμα που συνέβη αρκετές φορές στο ταξίδι.

Ο Κρέιν είχε μαζί του δύο δορυφορικά τηλέφωνα για να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του στην ακτή, που τον βοηθούσαν στην πλοήγηση και του έδιναν πληροφορίες για τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενώ η οικογένειά του τού έστελνε διαρκώς μηνύματα για να τον ενθαρρύνει.

Η διατροφή του όλο αυτό το διάστημα βασιζόταν σε πατατάκια και γλυκά, αφού όπως είπε, δυσκολευόταν να φάει τα κατεψυγμένα και αποξηραμένα τρόφιμα που είχε μαζί του.

Όταν αναχώρησε, υπολόγιζε ότι θα κάνει για πρώτη φορά μόνος του Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και μάλιστα καταμεσής στον ωκεανό, αλλά η τύχη του χαμογέλασε.

«Εκεί που τραβούσα κουπί εμφανίστηκε ένα περαστικό ιστιοφόρο. Άρχισαν να μου τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έκαναν κύκλους γύρω μου και μου ευχήθηκαν καλό ταξίδι», είπε.

Αλλά εκείνο που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι δικοί του στο λιμάνι της Αντίγκουα: «Ήταν απίστευτο. Είσαι μόνος σου εκεί έξω μ’ ένα σκάφος, με το νερό γύρω σου. Νιώθεις πολλή μοναξιά. Κι όταν έφθασα επιτέλους στην Αντίγκουα κι είδα συγγενείς και φίλους, ουδέποτε ένιωσα τόση χαρά, τόση αγάπη. Ήταν απίστευτη εμπειρία».

Ο νεαρός υγκέντρωσε με το ταξίδι του χρήματα για τους άστεγους και για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την προστασία των ωκεανών. Σκοπεύει να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Όσο για τα επόμενα σχέδιά του; «Όχι άλλο νερό. Ίσως το ρίξω στην ορειβασία», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΛΙΒΕΡ ΚΡΕΪΝ Ατλαντικός Ωκεανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ