Sell off στα κρυπτονομίσματα -«Εξαϋλώθηκαν» πάνω από 100 δισ. δολάρια σε 24 ώρες - iefimerida.gr

Sell off στα κρυπτονομίσματα -«Εξαϋλώθηκαν» πάνω από 100 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 100 δισ. δολάρια «εξαϋλώθηκαν» από την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες, εν μέσω ανησυχιών για επιβολή αυστηρότερων κανονισμών και για πιθανή χειραγώγηση τιμών σε μεγάλο ανταλλακτήριο.

Σύμφωνα με το CNBC, η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία ανέρχονταν στις 6:30 ώρα Λονδίνου στα 405.241.490.138 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinmarketcap.com, το οποίο συνυπολογίζει τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων σε διάφορα ανταλλακτήρια. Πρόκειται για μείωση αξίας κατά 112,6 δισ. δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Στα κρυπτονομίσματα καταγράφεται ένα τεράστιο sell-off: το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 9.000 δολάρια χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών bitcoin του CoinDesk, ενώ το ethereum και το ripple υποχωρούσαν κατά 22% και 32% αντίστοιχα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σήμερα το πρωί.

Την Τετάρτη, οι New York Times σε ρεπορτάζ τους ανέφεραν πως ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών σε ψηφιακά νομίσματα ανησυχεί πως η τιμή του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έχουν «φουσκώσει» από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex, το οποίο περιλαμβάνεται στον δείκτη τιμών του CoinDesk.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ απώλειες Bitcoin
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ