Εκπαιδευτικοί κατά Γαβρόγλου για το υποχρεωτικό 30ωρο - iefimerida.gr

Εκπαιδευτικοί κατά Γαβρόγλου για το υποχρεωτικό 30ωρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για το υποχρεωτικό 30ωρο στο σχολείο καλούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τους συναδέλφους τους.

Οι συνδικαλιστές καλούν τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή του Υπουργείου για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα.

Από την πλευρά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναφέρει, «Εκτελούμε κανονικά το ωράριο μας σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας. Εκτελούμε τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων».

Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών, ζητά με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ τονίζει «Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το 30ωρο, διαβεβαίωσε στις 30 Ιανουαρίου ο Υπουργός Παιδείας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.» και συνεχίζει «Και αν το υπουργείο επιχειρεί, μέσω της αναλυτικής απαρίθμησης περιπτώσεων υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο στα όρια του 30ωρου, να επιβάλει την 30ωρη παραμονή με το κλίμα εκφοβισμού και επιβολής που δημιουργεί, με την εφαρμοστική εγκύκλιο εντείνει τις προσπάθειές του για επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής με διατύπωση η οποία έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με τον ίδιο τον νόμο (τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει).

Σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε ότι, όλες οι μέχρι τώρα σχετικές διατάξεις του νόμου αλλά και η εγκύκλιος, υιοθετούν τη διατύπωση «όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα» που σαφέστατα ορίζει το μέγιστο και όχι το ελάχιστο ή το υποχρεωτικό όριο παραμονής. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας σε μια αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης της πικρής αλήθειας ότι με κάθε τρόπο υλοποιούν τις συμφωνίες με τους θεσμούς χρησιμοποιούν διπλή γλώσσα. Υποτακτικοί προς τα «έξω» - «σημαιοφόροι» του αγώνα κατά των θεσμών στο εσωτερικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ