Σφαιρόπουλος: «Και οι 12 έπαιξαν με καρδιά» - iefimerida.gr

Σφαιρόπουλος: «Και οι 12 έπαιξαν με καρδιά»

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίησή του από την αντίδραση των παικτών του, οι οποίοι «έπαιξαν με καρδιά», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ, του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη που είχαν οι Πειραιώτες για επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, κυρίως για την ενίσχυση της ψυχολογίας τους.

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί έπαιξαν με καρδιά», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Έδωσαν το μάξιμουμ σε κάθε πτυχή του αγώνα. Πάλεψαν για κάθε μπάλα σε άμυνα και επίθεση και για κάθε ριμπάουντ και για κάθε νεκρή μπάλα. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε τον Σπανούλη σε εξαιρετική ηγετική κατάσταση, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός. Όλοι οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι. Δεν θέλω να αφήσω κάποιον έξω από το κάδρο. Επέβαλαν τους κανόνες του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη περίοδο και ήταν προφανές πως η Φενέρμπαχτσε θα αντιδρούσε. Άρχισαν να πιέζουν και εμείς καθυστερούσαμε να πάρουμε αποφάσεις για να επιτεθούμε. Μάζεψαν τη διαφορά, αλλά ακόμα διατηρήσαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πολύ καλή προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν ο ένας για τον άλλο, θυσίασαν τους εαυτούς τους και τα κορμιά τους και έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και είμαι χαρούμενος γιατί και οι 12 παίκτες βοήθησαν την ομάδα να κερδίσει. Χρειαζόμασταν ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως αυτό με την Φενέρμπαχτσε, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά για να πάρουμε πόντους ψυχολογίας. Συνεχίζουμε, η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και όλοι πρέπει να είναι σκληροί πνευματικά. Είναι ο ίδιος τρόπος εάν κερδίζεις ή χάνεις, να ξέρεις πώς να ελέγχεις την κατάσταση και να δουλεύεις σκληρά και να μείνεις ταπεινός. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποστήριξε. Θέλουμε το ΣΕΦ γεμάτο στα τελευταία παιχνίδια που έχουμε και η φωνή τους να ωθήσει την ομάδα σε νέες νίκες».

Για τα «κλειδιά» της νίκης, είπε: «Μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα η ομάδα ήρθε ακόμα πιο κοντά και πεισμώσαμε ακόμα πιο πολύ. Μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι και έγινε αυτό που έγινε σήμερα».

Τέλος, μιλώντας για τον τρόπο αντίδρασης, ανέφερε: «Είχαμε μεγάλη θέληση για το παιχνίδι. Είχαμε μεγάλο πάθος ακόμα και παιδιά που δεν σκόραραν δώσανε και την ψυχή τους. Οι πόντοι δεν με ενδιαφέρουν ποιος τους βάζει. Με ενδιαφέρουν να δίνουν την ψυχή τους για την ομάδα. Ήμασταν αποφασισμένοι και έτοιμοι. Ήταν ένα παιχνίδι που το αξίζαμε και έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια που δεν αξίζαμε να τα χάσουμε. Η ομάδα αντέδρασε και περιμένουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός γιαννης σφαιροπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ