Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά να περικοπεί το 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης Κασιδιάρη - iefimerida.gr

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά να περικοπεί το 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης Κασιδιάρη

Φωτογραφία: Ο βουλευτής της ΧΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει τον Ηλία Κασιδιάρη στην ολομέλεια με το ερώτημα της περικοπής του 1/4 της βουλευτικής του αποζημιώσης.

Αφορμή για την συνεδρίαση και την απόφαση στάθηκε η απόφαση του προέδρου της βουλης να παραπεμφθεί ο κ. Κασιδιάρης στη συγκεκριμένη επιτροπή για το ακροδεξιό παραλήρημα και τις απαράδεκτες φράσεις που είχε διατυπώσει στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής όπου με αφορμή το Σκοπιανό είχε αναφέρει ότι «οταν εμείς έρθουμε στα πράγματα και υπάρχει ένα εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα , όλοι αυτοί που προδίδουν θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες».

Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από την Ολομέλεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα χάσει 2567 ευρώ.

Ομως συνεδρίαση, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να παραπεμφθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης με το ίδιο ερώτημα για το απαράδεκτο υπόμνημά του στη επιτροπή μια και ο ίδιος αρνήθηκε να προσέλθει, στο οποίο χαρακτηρίζει «κομματικό εγκάθετο» τον Νίκο Βούτση. «Όσο μιλάει εκτίθεται» , σχολίαζαν κύκλοι ΠτΒ.

Η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών» σε αυτό το θέμα, λέγοντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση. Σε αυτή την περίπτωση, αν η Ολομέλεια αποφανθεί θετικά, θα υπάρξει περικοπή επιπλέον ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχασε το ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης μετά την υπόθεση χειροδικίας κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ