Ο ορισμός της τυπικότητας: Βρετανός υπουργός άργησε να πάει στη Βουλή και... παραιτήθηκε [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο ορισμός της τυπικότητας: Βρετανός υπουργός άργησε να πάει στη Βουλή και... παραιτήθηκε [βίντεο]

Ο Βρετανός υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους περισσότερους που αργούν να πάνε στις δουλειές τους μια συγνώμη συνήθως αρκεί.

Όχι όμως για έναν Βρετανό υπουργό, που άφησε άναυδους χθες τους συναδέλφους του στη Βουλή των Λόρδων.

Ο Μάικλ Μπέιτς χρειάστηκε κάτι λιγότερο από ένα λεφτό για να φθάσει καθυστερημένα, να ζητήσει συγνώμη, να υποβάλει την παραίτησή του και να αποχωρήσει από τη Βουλή των Λόρδων.

«Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από τη βαρόνη του Λίστερ , για την αγένειά μου να μην βρίσκομαι στη θέση μου, ώστε να απαντήσω στην ερώτησή της αναφορικά με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα», είπε ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης ενώπιον των βουλευτών.

«Στα πέντε χρόνια που απολαμβάνω το προνόμιο να απαντώ από αυτή τη θέση εκ μέρους της κυβέρνησης, πίστευα πάντα ότι θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ευγένειας και σεβασμού», είπε.

Και μολονότι άργησε μόνον λίγα λεπτά, συνέχισε σε μια επίδειξη απίστευτης πολιτικής ευθιξίας: «Ντρέπομαι βαθιά που δεν ήμουν στη θέση μου και ως εκ τούτου θα υποβάλω την παραίτησή μου στην πρωθυπουργό... με άμεση ισχύ. Ζητώ συγνώμη», είπε καθώς μάζευε τα πράγματά και γρήγορα αποχώρησε από την αίθουσα.

Οι συνάδελφοί του έμειναν εμβρόντητοι. Στο δραματικό βίντεο ορισμένοι ακούγονται να φωνάζουν από τα έδρανά τους «ΌΧΙ!». Άλλοι γελούν μην μπορώντας να πιστέψουν αυτά που άκουσαν, ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να φέρουν πίσω τον Μπέιτς.

Μετά την παραιτήσή του η Βαρώνη Σμιθ του Μπάσιλντον διέκοψε την έναρξη μιας άλλης ομιλίας για να πει: «Μια συγνώμη από τον Λόρδο Μπέιτς είναι απολύτως επαρκής. Ήταν μια μικρή απρέπεια, που όλοι μας μπορεί να κάνουμε κάποια στιγμή».

Τελικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού, ο οποίος παραμένει στη θέση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ