Κινητές μονάδες ευθανασίας διατίθενται πλέον στην Ολλανδία - iefimerida.gr

Κινητές μονάδες ευθανασίας διατίθενται πλέον στην Ολλανδία

Ευθανασία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την πρωτοπορία του 2002, όταν και η Ολλανδία προχώρησε στην νομιμοποίηση της ευθανασίας στους ανθρώπους, πλέον μία νέα υπηρεσία τίθεται σε ισχύ στην χώρα, και είναι αυτή των κινητών μονάδων που θα προχωρούν σε ευθανασία σε ασθενείς στο σπίτι τους, σε περιπτώσεις που οι ιατροί θα αρνούνται να το πράξουν.

Πλέον η κλινική «Levenseindekliniek», διαθέτει τις κινητές αυτές μονάδες, οι οποίες θα εξυπηρετούν ανθρώπους μετά από αίτημά τους. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Δικαίωμα στο Θάνατο», «Οι ιατρικές ομάδες θα προχωρήσουν στην ευθανασία στα σπίτια των ασθενών εάν οι γιατροί τους αρνούνται να το πράξουν», προσθέτει.

Την είδηση μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και προσθέτει στατιστικά στοιχεία για την Ολλανδία. Ο αριθμός των περιστατικών ευθανασίας στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 19% το 2010 με συνολικά 3.136 υποθέσεις. Η οργάνωση «Δικαίωμα στο Θάνατο» λαμβάνει περίπου 1000 αιτήματα ευθανασίας το χρόνο και έχει ήδη λάβει 70 αιτήματα για τις νέες μονάδες.

Οι επικριτές λένε πως οι νέες μονάδες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα θανάτους ασθενών που θα μπορούσαν να έχουν θεραπευτεί εάν συνέχιζαν να πηγαίνουν στο γιατρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ