Οχι περικοπές στις συντάξεις χηρείας- Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οχι περικοπές στις συντάξεις χηρείας- Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας μέλη του Συλλόγου συζύγων θανόντων «Αξία», που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν σύζυγοι ναυτικών, ιατρών, εργατών, στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων κοινωνικών ομάδων. Στην συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης Σωματεία και Σύλλογοι εργαζομένων και συνταξιούχων, σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα του Συλλόγου.

Τα μέλη του συλλόγου, μεταξύ άλλων ζητούν : Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με νόμο του 2016 και τη διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας. Την επίσπευση έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων, καθώς -όπως σημειώνουν- μέχρι σήμερα εκδίδονται με το σταγονόμετρο.

Από την συγκέντρωση δεν επιβαρύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου. Ο Σύλλογος συζύγων θανόντων ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας ή με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας.

 Οχι περικοπές στις συντάξεις χηρείας- Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Γέμισαν την είσοδο του Υπουργείου Εργασίας με τα ονόματα των θανόντων συζύγων τους

Οι σύζυγοι θανόντων μάλιστα έβαλαν και χαρτιά με το όνομά των ανδρών τους που έφυγαν από την ζωή καθώς και τον αριθμό των ετών που ήταν εκείνοι ασφαλισμένοι.

 Οχι περικοπές στις συντάξεις χηρείας- Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Οι σύζυγοι γέμισαν την είσοδο του υπουργείο με χαρτιά, ένα από τα οποία έγραφε μάλιστα «Εφυγες, ξεπόνεσες, ξεκουράστηκα- έμεινα, τρέχω, παλεύω, αντιστέκομαι στον εξευτελισμό της συζύγου και μητέρας».

 Οχι περικοπές στις συντάξεις χηρείας- Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
 Οχι περικοπές στις συντάξεις χηρείας- Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: INTIME- ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ