ΗΠΑ: Για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές ενδέχεται να καταθέσει πρώην δικηγόρος του Τραμπ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές ενδέχεται να καταθέσει πρώην δικηγόρος του Τραμπ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ θα επιδιώξει να πάρει κατάθεση από τον πρώην εκπρόσωπο της νομικής ομάδας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και του επιτελείου του Ρεπουμπλικανού προέδρου πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο Μαρκ Κοράλο εκπροσωπούσε τους εξωτερικούς δικηγόρους του Τραμπ στις έρευνες –τόσο των ομοσπονδιακών αρχών υπό τον Μιούλερ όσο και σε εκείνες του Κογκρέσου– για την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, μέχρι που παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι η κατάθεση αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Κοράλο ενδέχεται να ερωτηθεί για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Τραμπ υπαγόρευσε μια παραπλανητική ανακοίνωση σχετική με τη συνάντηση που είχε ο μεγαλύτερος γιος του με μια Ρωσίδα δικηγόρο, τον Ιούνιο του 2016, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Η ομάδα του Μιούλερ ερευνά αν υπήρξε κάποια σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ ή αν έγιναν προσπάθειες από μέλη της ομάδας του Τραμπ για να παρεμποδιστεί η έρευνα.

Ο Κοράλο παραιτήθηκε από τη θέση του τον Ιούλιο, σε μια περίοδο που δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι το νομικό επιτελείο του Τραμπ αναδιοργανώνεται και αναζητά τρόπους για να περιοριστεί η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα. Σύμφωνα με μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο Κοράλο δεν ήθελε να εμπλακεί, ούτε να συνδεθεί με μια ενδεχόμενη επίθεση του Λευκού Οίκου στον Μιούλερ και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νταϊάν Φαϊνστάιν, που μετέχει στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας –είναι η μία από τις τρεις Επιτροπές που ερευνούν τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές– έχει ζητήσει να καταθέσει ο Κοράλο τον επόμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ