Περιήγηση σε ιστορικές στοές και κτήρια της Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Περιήγηση σε ιστορικές στοές και κτήρια της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Περιήγηση στον χώρο και το χρόνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η Χριστίνα Μαβίνη ανασύρει μνήμες και αφηγείται ιστορίες από την πόλη της Θεσσαλονίκης ανιχνεύοντας την αρχιτεκτονική εμβληματικών κτηρίων που καθόρισαν την ταυτότητα της.

Εμπορικοί δρόμοι, στοές που αγκαλιάζουν ένα πλήθος δραστηριοτήτων, κτήρια που κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά ώστε να στεγάσουν γραφεία και εταιρίες, καταστήματα, πολυκαταστήματα αλλά και κατοικίες που μέχρι σήμερα μας γοητεύουν με το αρχιτεκτονικό ύφος τους.

Περιήγηση σε ιστορικές στοές και κτήρια της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Χριστίνα Μαβίνη είναι η ξεναγός μας σε μια περιήγηση στο χρόνο αλλά και στο χώρο και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Βενιζέλου, Ίωνος Δραγούμη αλλά και στους γύρω μικρότερους και στενότερους δρόμους αναζητώντας τις λεπτομέρειες στα κιγκλιδώματα, τους εξώστες, παράθυρα που λούζονται στο φως, εντυπωσιακές οροφές και βεράντες με θέα σε μια πολυπολιστισμική πόλη.

Περιήγηση σε ιστορικές στοές και κτήρια της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κατά την διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε κτήρια που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του '20 απο μπετόν αρμέ, ακολουθώντας πολλά από αυτά το αρχιτεκτονικό ιδίωμα που συνδέθηκε με την Θεσσαλονίκη, εκείνο του εκλεκτικισμού.

Ωστόσο θα αναζητήσουμε και τις ανατροπές, τις καινοτομίες και τα σημεία εκείνα όπου οι αναμνήσεις μιας παλιάς Θεσσαλονίκης, μεγάλο μέρος της οποίας χάθηκε στην πυρκαγιά, υποχώρησε μπροστά στη μοντέρνα πόλη κληροδοτώντας μας μια σειρά από κτήρια μέσα στα οποία μπορούμε να αναγνωρίσουμε το πιο γοητευτικό πρόσωπό της.

Περιήγηση σε ιστορικές στοές και κτήρια της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Περιήγηση σε ιστορικές στοές και κτήρια της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ελευθερίας (από την πλευρά της Μητροπόλεως)
Ώρα: 11πμ.
Συμμετοχή: 10 ευρώ Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1

Περιήγηση σε ιστορικές στοές και κτήρια της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.
Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ thessaloniki walking tour ξενάγηση στοές κτήρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ