Ο σύζυγος ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της δρομέα που συγκλόνισε τη Γαλλία - iefimerida.gr

Ο σύζυγος ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της δρομέα που συγκλόνισε τη Γαλλία

Η σορός της Αλέξια Νταβάλ βρέθηκε απανθρακωμένη κοντά στο σπίτι της στην ανατολική Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σύζυγος μια Γαλλίδας, η σορός της οποίας βρέθηκε στραγγαλισμένη και απανθρακωμένη ενώ έκανε τζόκινγκ, τον Οκτώβριο του 2017, ομολόγησε ότι τη σκότωσε σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Το πτώμα της 29χρονης τραπεζικής υπαλλήλου, Αλέξια Νταβάλ, βρέθηκε κρυμμένο κάτω από κλαδιά δέντρων κοντά στην πόλη της, στο Gray-la-Ville της ανατολικής Γαλλίας.

Ο σύζυγος ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της δρομέα που συγκλόνισε τη Γαλλία  | iefimerida.gr 0

Ο άνδρας της, Τζόναθαν Νταβάλ, είχε εμφανιστεί συντετριμμένος και είχε δηλώσει ότι η νεαρή είχε βγει για τζόκινγκ στις 9:30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου και δεν επέστρεψε ποτέ. Ο ίδιος είχε ειδοποιήσει την αστυνομία γύρω στις 12 το μεσημέρι. Αλλά κανείς δεν την είχε δει να τρέχει εκείνη την ημέρα, παρότι ήταν καθημερινή δρομέας. Ο Νταβάλ συνελήφθη, όμως, προχθές γιατί κρίθηκε ύποπτος επειδή «είπε ψέματα για το τι έκανε εκείνες τις ώρες» και σύμφωνα με τους δικηγόρους του ομολόγησε τελικά ότι αυτός τη σκότωσε, αν και «λέει ότι ήταν ατύχημα, ότι δεν ήθελε να το κάνει κι ότι μετανιώνει».

Ο σύζυγος ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της δρομέα που συγκλόνισε τη Γαλλία  | iefimerida.gr 1

To θύμα της άγριας δολοφονίας, Αλέξια Νταβάλ (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Τη στραγγάλισε», είπε ο δικηγόρος του, Ραντάλ Σβερντόρφερ, προσθέτοντας ότι το κίνητρο του πελάτη του «δεν ήταν εγκληματικό» κι ότι «υπήρχαν κάποιες εντάσεις στις σχέσεις τους».

«Η Αλέξια διέθετε μια έντονη προσωπικότητα κι εκείνος ένιωθε μειωμένος. Κάποια στιγμή ελέχθησαν βαριές κουβέντες, τον κυρίεψε οργή και δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του», είπε.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στον Νταβάλ, υπάλληλο της ΙΤ, κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Ο δράστης επιμένει ότι έδρασε μόνος του, αλλά ότι δεν έβαλε φωτιά στη σορό της γυναίκας του.

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας σόκαρε την τοπική κοινωνία, ενώ 10.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη της.

Ο σύζυγος ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της δρομέα που συγκλόνισε τη Γαλλία  | iefimerida.gr 2

Στην αρχική του κατάθεση, ως μάρτυρας, ο Νταβάλ είχε πει στην αστυνομία ότι είχε τσακωθεί άγρια με τη γυναίκα του τη μέρα πριν την εξαφάνισή της εξηγώντας τις γρατζουνιές και τα αποτυπώματα από δαγκωνιές στα χέρια της.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, συνελήφθη κι η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του αφού πήρε καταθέσεις από πάνω από 200 άτομα το τελευταίο τρίμηνο.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ένας γείτονας του ζευγαριού δήλωσε ότι ένα όχημα βγήκε από την κατοικία τους την κρίσιμη νύχτα, πριν δηλωθεί η εξαφάνιση της Αλέξια, κάτι που αποδείχθηκε και από τη συσκευή εντοπισμού στο αυτοκίνητο που είχε διαθέσει ο εργοδότης του στον Νταβάλ.

Ίχνη από ελαστικά που ταίριαζαν μ’ αυτά του αυτοκινήτου του εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της Αλέξια, το οποίο ήταν σκεπασμένο μ’ ένα σεντόνι, που πιστεύεται ότι προέρχεται από το σπίτι του ζευγαριού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ