Σάλτσα για μακαρόνια, τα μυστικά

Σάλτσα για μακαρόνια, τα μυστικά

Δείχνει εύκολη, αλλά συνήθως βγαίνει άνοστη.

Ομως, πριν καταφύγετε στην έτοιμη λύση, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Γευστική και light, γιατί σας προτείνω μια νόστιμη εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 1 πακέτο  fettuccine  ή linguine ή πέννες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1,5 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας (μείξη σάλτσας και κονκασέ, καλύτερα)
  • 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ή ρίγανη
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Στραγγίστε τα και κρατήστε ένα ποτήρι από τα υγρά τους
  • Σε τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο
  • Ροδίστε τα κρεμμύδια και στο τέλος προσθέστε και το σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά
  • Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατέψτε
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό
  • Μέσα στο τηγάνι ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατέψτε, χρησιμοποιήστε λίγο από τα υγρά που κρατήσατε, αν χρειαστεί
  • Πασπαλίστε με παρμεζάνα ή ελληνικό τυρί σκληρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.