Γιούνκερ: Έχουμε και εφεδρικό σχέδιο αν δεν πετύχει το PSI - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Έχουμε και εφεδρικό σχέδιο αν δεν πετύχει το PSI

Γιούνκερ: Έχουμε και εφεδρικό σχέδιο αν δεν πετύχει το PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωζώνη έχει εκπονήσει ένα εφεδρικό σχέδιο για το ελληνικό χρέος, στην περίπτωση που η συμμετοχή των ιδιωτών δανειστών στην ανταλλαγή ομολόγων δεν φτάσει το επίπεδο που έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό αποκάλυψε χτες ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με το Bloomberg, που δημοσιεύει τη σχετική είδηση για ύπαρξη εφεδρικού σχεδίου για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Γιούνκερ εμφανίστηκε μεν αισιόδοξος ότι το PSI θα πετύχει καθώς περιέχει «ελκυστικά και μοναδικά στοιχεία». Όταν όμως οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε «Ναι, υπάρχει», χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζαν Kλοντ Γιουνκέρ άφησε να εννοηθεί χτες ότι θα αποχωρήσει τον Ιούνιο -οπότε και λήγει η θητεία του- από τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ