«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, έχω ακόμη εφιάλτες» -Η κατάθεση του Μπάρτρα για τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - iefimerida.gr

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, έχω ακόμη εφιάλτες» -Η κατάθεση του Μπάρτρα για τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Ο Μαρκ Μπάρτρα (Φωτογραφία: AP/ Martin Meissner)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μαρκ Μπάρτρα είπε στο δικαστήριο ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, όταν το πούλμαν της Ντόρτμουντ έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Ισπανός αμυντικός κατέθεσε στη δίκη του Σεργκέι Βένεργκολντ, του Γερμανορώσου που παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς, σε μία περίπλοκη προσπάθεια να βγάλει λεφτά στο χρηματιστήριο. Ο Μπάρτρα τραυματίστηκε στον καρπό κατά την επίθεση και έμεινε στο νοσοκομείο για πέντε «τρομερές» ημέρες, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του που αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

«Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ την οικογένειά μου», ανέφερε ακόμη, ενώ έκανε λόγο και για τους εφιάλτες που τον βασανίζουν έως σήμερα. «Δεν έχω ξεπεράσει πλήρως την επίθεση. Εξακολουθώ να υποφέρω».

Η αποστολή της Ντόρμουντ έφευγε από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει, στις 11 Απριλίου, με προορισμό το γήπεδο για αγώνα του Champions League, όταν εξερράγησαν οι τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αμέσως μετά, ο Μπάρτρα κατέθεσε ότι τα αυτιά του βούιζαν, ενώ οι συμπαίκτες του ούρλιαζαν. «Φοβήθηκα ότι θα γίνει κι άλλη επίθεση. Το χέρι μου αιμορραγούσε, ζαλιζόμουν». Ακόμη παραδέχθηκε ότι ένιωθε πανικό γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσει τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο. «Η επίθεση άλλαξε τη ζωή μου. Είμαι χαρούμενος που ζω».

Δέκα ημέρες μετά την επίθεση, η αστυνομία συνέλαβε τον Βένεργκολντ. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο 28χρονος ήθελε να βγει κερδισμένος από μία αναμενόμενη βουτιά της μετοχής της ποδοσφαιρικής ομάδας. Τον βαραίνουν 28 κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως και για πυροδότηση εκρηκτικών και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να σκοτώσει ή να τραυματίσει κάποιον με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τη Δευτέρα, ο Βένεργκολντ απευθύνθηκε στον Μπάρτρα στο δικαστήριο. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό που σου έκανα. Λυπάμαι», του είπε αλλά ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να τον κοιτάξει και κάλυψε τα μάτια του με τα χέρια του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόρτμουντ επίθεση Μαρκ Μπάρτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ