Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ο Βασίλης Βασιλικός στον Ιανό

Οι εκδόσεις Τόπος και ο IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού «Γλαύκος Θρασάκης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και επιμελητής της έκδοσης Άρης Μαραγκόπουλος, ο συγγραφέας και κριτικός βιβλίου Κώστας Καλφόπουλος και ο κριτικός βιβλίου Αριστοτέλης Σαΐνης. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δέσποινα Σεραφείδου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Διονύσης Σιμόπουλος στο Aegean College

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Aegean College παρουσιάζουν το βιβλίο του Διονύση Π. Σιμόπουλου «Είμαστε αστρόσκονη. Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Στράτος Θεοδοσίου, αν. καθ. Αστροφυσικής ΕΚΠΑ, ο Νίκος Σέργης, ερευνητικός συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών, και ο Παναγιώτης Φιλντίσης,
αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Στον χώρο του Aegean College, στις 6 το απόγευμα (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα)

Ο Θοδωρής Γκόνης στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Άγρα και το Επί Λέξει παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Θοδωρή Γκόνη «Εφτά λευκά πουκάμισα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Σπύρος Γιανναράς και ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος. Στο τέλος της βραδιάς, ο Ορφέας Περίδης θα παρουσιάσει κάποια παλαιότερα και δύο νέα ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7.30 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Μίμης Ανδρουλάκης στο Public

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού. Ο μυστικός Μίκης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Φαραντούρη και ο Σταμάτης Φασουλής. Στο Public café, στις 8.00 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ο Ανδρέας Μήτσου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Γκαλίνα. Η σκοτεινή οικιακή βοηθός» του Ανδρέα Μήτσου. Για το έργο του θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη και Στέλιος Μάινας. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Τατιάνα Αβέρωφ στον Σπόρο στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Σπόρος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η συγγραφέας και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Δροσίνη 13, Κηφισιά)

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο Γιώργος Βέης στο Σπίτι της Κύπρου

Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Βέη «Ινδικοπλεύστης», μια ταξιδιωτική μαρτυρία. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Βούζης, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας, η Ανθούλα Δανιήλ, κριτικός λογοτεχνίας και η Αγγελική Σπυροπούλου, αν. καθ. Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου και ο συγγραφέας. Στο Σπίτι της Κύπρου, στις 8 το βράδυ (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα)

Η Σόνια Ζαχαράτου στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Κουκούτσι παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Σόνιας Ζαχαράτου «Παιχνίδι με τον σπάγκο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Κλεοπάτρα Λυμπέρη, ο Σταύρος Σταμπόγλης και ο Νίκος Ξένιος. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Γιώργος Βέλτσος στον Ιανό

Οι εκδόσεις Άγρα και οι εκδόσεις Περισπωμένη παρουσιάζουν το ποιητικό έργο του Γιώργου Βέλτσου. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή «Αύγουστος» και από τις εκδόσεις Περισπωμένη ο τόμος «Ποιήματα Β΄(2006-2016)». Για το έργο του Γιώργου Βέλτσου θα μιλήσει ο καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευριπίδης Γαραντούδης και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Νίκος Χασαπόπουλος στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Χασαπόπουλου «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ. Άγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα (1975-2017) όπως τα αφηγήθηκε στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Στο Public café, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό | Νταβίντ Φοενκινός

Μια βραδιά γνωριμίας με τον Γάλλο συγγραφέα Νταβίντ Φοενκινός που έρχεται στην Αθήνα με αφορμή την έκδοση του βιβλίο «Σαρλότ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας». Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει και θα συνομιλήσει μαζί του η μεταφράστρια του βιβλίου Οντέτ Βαρών-Βασάρ. Συνδιοργάνωση: Εκδόσεις της Εστίας, IANOS και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. Στον Ιανό στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης στο Επίκεντρο στους Α. Αναργύρους

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Επίκεντρο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη «Ίσως την επόμενη φορά». Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ειρήνη Σταματοπούλου, θεωρητικός κινηματογράφου και συγγραφέας. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρο, στις 8 το βράδυ (Αγ. Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | Μπέρτολτ Μπρεχτ

Για το βιβλίο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η βαβυλωνιακή σύγχυση των λέξεων» θα μιλήσει ο Γιώργος Κεντρωτής. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ