Ξενοδοχείο παραγκούπολη: Διανυκτέρευση σε τρώγλη -Κοινή τουαλέτα με 50 οικογένειες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξενοδοχείο παραγκούπολη: Διανυκτέρευση σε τρώγλη -Κοινή τουαλέτα με 50 οικογένειες [εικόνες]

Φωτογραφία: AP/ Rajanish Kakade
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς είναι η πραγματική ζωή στο Μουμπάι; Οι τουρίστες που έχουν τη διάθεση να το ανακαλύψουν, μπορούν να διανυκτερεύσουν σε μία παραγκούπολη, χρησιμοποιώντας την ίδια τουαλέτα με 50 οικογένειες.

Πρόκειται για ιδέα του Νταβίντ Μπιγλ, ενός 32χρονου Ολλανδός που εργάζεται σε ΜΚΟ στο Μουμπάι, σε συνεργασία με έναν ντόπιο, τον Ραβί Σανσί.

Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι οι παραγκουπόλεις είναι ένα μέρος της πραγματικότητας στο Μουμπάι και όποιος θέλει να κατανοήσει τις ανισότητες σε αυτή την πόλη, πρέπει να καταλάβει πώς είναι να ζεις σε μια παραγκούπολη. «Οι επισκέπτες έρχονται, βγάζουν μερικές φωτογραφίες για το Facebook και φεύγουν, χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα», δήλωσε στον Guardian. «Εχω εργαστεί σε πολλές παραγκουπόλεις και ξέρω ότι υπάρχει θετικός αντίκτυπος και για τις δύο πλευρές, όταν ένας ξένος ενδιαφέρεται για τις ζωές των ανθρώπων που μένουν εκεί», συμπλήρωσε.

Ο Σάνσι φιλοξενεί τους τουρίστες στο σπίτι της οικογένειάς του. Το δωμάτιο που «κλείνουν» έχει τηλεόραση, κλιματιστικό και νέο στρώμα. Ολα αυτά είναι βέβαια πολυτέλειες για όσους μένουν εκεί. Η υπόλοιπη οικογένεια- 16 άτομα συνολικά- ζει σε ένα δωμάτιο! Η διανυκτέρευση κοστίζει 22 λίρες και όλο το ποσό πηγαίνει στον οικοδεσπότη. Ηδη αρκετές ακόμη οικογένειες στην παραγκούπολη θέλουν να φιλοξενήσουν τουρίστες.

Περίπου το 60% από τα 20 εκατ. των κατοίκων του Μουμπάι, ζουν σε τέτοιες συνθήκες. Οι επισκέψεις τουριστών σε τέτοια μέρη δεν είναι κάτι νέο. Υπάρχουν όμως κάποιοι που αντιδρούν, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για εκμετάλλευση των κατοίκων, που το όλο εγχείρημα τους εξευτελίζει.

Φωτογραφίες: Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουμπάι τουρίστες παραγκούπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ