Handelsblatt: Η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές εντός της εβδομάδας - iefimerida.gr

Handelsblatt: Η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές εντός της εβδομάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επόμενο βήμα για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η Ελλάδα επιχειρεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς έξωθεν στήριξη, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι αφότου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους μπόρεσε να συγκεντρώσει 3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017, από ομόλογα πενταετούς διάρκειας, πάμε στο επόμενο στάδιο προς την αγορά.

Αυτήν την εβδομάδα η Ελλάδα αναμένεται να εκδώσει επταετές ομόλογο. Μέχρι το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα τέλη Αυγούστου, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις τίτλων, ένας τριετής και ένας δεκαετής.

Η διάθεση στην αγορά είναι ευνοϊκή. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου γύρου δοκιμών, η Αθήνα βρίσκεται στην τελική ώθηση του μαραθωνίου μεταρρύθμισης.

Οι επενδυτές ανακτούν την εμπιστοσύνη και έχουν πρόσβαση στα ελληνικά χρεόγραφα. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ήταν 3,65% την περασμένη Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δώδεκα ετών, καταλήγει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Handelsblatt ομόλογο έκδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ