Πυροβολισμοί στο Αμστερνταμ -Ενας νεκρός και δύο τραυματίες [εικόνα] - iefimerida.gr

Πυροβολισμοί στο Αμστερνταμ -Ενας νεκρός και δύο τραυματίες [εικόνα]

Φωτογραφία: telegraaf.nl
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε ένα ένοπλο περιστατικό που σημειώθηκε περίπου στις 19:00 απόψε στην Γκρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο Άμστερνταμ, ανέφερε η αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίες, ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ένα ένοπλο περιστατικό στην Γκρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο κέντρο της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λέο Ντόρτλαντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Άμστερνταμ.

"Αυτό σίγουρα δεν είναι μια επίθεση, αλλά μια εγκληματική ενέργεια", τόνισε, προσθέτοντας πως η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ή τους δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς και είδαν έναν άνδρα με κουκούλα να τρέπεται σε φυγή, μετέδωσαν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ενώ πηγές τόνισαν ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ο Ντότλαντ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει ευρεία έρευνα, τονίζοντας ότι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί.

"Η αστυνομία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και συλλέγει δακτυλικά αποτυπώματα στη σκηνή του εγκλήματος", συμπλήρωσε

Σε tweet της σημείωσε πως έχει ξεκινήσει εκτενής έρευνα και πως σε λίγο θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες. Δημοσιεύματα, που επικαλούνται μάρτυρες, σημειώνουν πως είδαν από το σημείο να τρέπονται σε φυγή κουκουλοφόροι.

Schietincident Grote Wittenburgerstraat:

1 persoon is overleden, 2 andere personen zijn met onbekend letsel naar ziekenhuizen overgebracht.
Recherche is uitgebreid onderzoek gestart.
Er zijn 2 PD's ingericht en straten zijn afgezet. Meer info volgt indien beschikbaar.

AHORA | Alerta en Ámsterdam por un tiroteo pic.twitter.com/d4YfDfDT1k

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άμστερνταμ πυροβολισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ