Ποιος θα ψήφιζε «ναι» αν το Σκοπιανό ερχόταν στη Βουλή - iefimerida.gr

Ποιος θα ψήφιζε «ναι» αν το Σκοπιανό ερχόταν στη Βουλή

Με το Σκοπιανό να βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντα και να εκκρεμούν τα ραντεβού Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθεια να διαμορφώσει συσχετισμούς που εντός του κοινοβουλίου θα επιτρέψουν όχι μόνο την απλή υπερψήφιση αλλά και την ευρεία πλειοψηφία.

Κυβερνητική επιδίωξη παραμένει η συγκέντρωση 151ός θετικών ψήφων, ανεξάρτητα της στάσης των ΑΝΕΛ, στην περίπτωση που έρθει σε ψηφοφορία στη Βουλή, συμβιβαστική λύση σύνθετης ονομασίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει ώστε να υπάρξει «νησίδα» βουλευτών που σαν άλλο «μέτωπο λογικής» θα υποστηρίξει μια τέτοια λύση προχωρώντας έξω από το στερεοτυπικό πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο μετρά ήδη 145 βουλευτές μετά την προσθήκη της κ.Μεγαλοοικονόμου.

Από τους ΑΝΕΛ οι οποίοι δυσκολεύονται, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ελπίδες για θετική ψήφο από τον κ.Παπαχριστόπουλο ή και τουλάχιστον έναν ακόμα βουλευτή από τους ΑΝΕΛ.

Από την ένωση Κεντρώων υπάρχουν πληροφορίες ότι πιθανόν να υπερψηφίσουν οι κ.κ.Μεγαλομύστακας και Κατσιαντώνης. Τις πληροφορίες αυτές ενέτεινε η απουσία του πρώτου κατά την κρίσιμη ψηφοφορία των προαπαιτουμένων και η τοποθέτηση του δεύτερου υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Βεβαίως ο κ.Μεγαλομύστακας διέψευσε πληροφορίες «μετάβασης» στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αρκετοί (εντός κι εκτός κόμματός του) περιμένουν τη στάση του στο επίμαχο ζήτημα.

Εκτός από εκείνους όμως για τους οποίους υπάρχει η ελπίδα (ή και επιδίωξη) να στηρίξουν τη λύση, υπάρχουν και τα πρόσωπα που από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκαν προοδευτικά και θαρραλέα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σταύρος Θεοδωράκης και Σπύρος Δανέλλης από το ΠΟΤΑΜΙ καθαρά έδειξαν τη σύνθετη ονομασία ως ενδεδειγμένη λύση, αποφεύγοντας να εστιάσουν την αντιπολιτευτική κριτική τους στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για πληγή που πρέπει να κλείσει.

Με ενδιαφέρον αναμένουν από την κυβέρνηση και τη στάση του επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου καθώς εκτιμούν ότι και αυτό θα σταθεί στην προοδευτική όχθη στο ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Σε κάθε περίπτωση, από την ψηφοφορία αν το θέμα της λύσης φτάσει στη Βουλή, οι κυβερνητικοί λένε ότι δεν εξαρτάται το μέλλον της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ Σκοπιανό Βουλή βουλευτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ