Μετά τη Γαλλία η Carrefour κόβει άλλες 1.233 θέσεις στο Βέλγιο - iefimerida.gr

Μετά τη Γαλλία η Carrefour κόβει άλλες 1.233 θέσεις στο Βέλγιο

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη Γαλλία όπου καταργούνται 2.400 θέσεις εργασίας η Carrefour ανακοίνωσε την περικοπή 1.233 θέσεων στο Βέλγιο.

Ο περιορισμός θέσεων εργασίας θα γίνει στα υπερ-μάρκετ και τα κεντρικά της γραφεία στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της εταιρικής αναδιάρθρωσης που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του ανταγωνισμού που έχει ενταθεί στο λιανικό εμπόριο.

Οι περικοπές που σχεδιάζονται από την εταιρεία, αναμένεται να επηρεάσουν 1.053 εργαζόμενους στα υπερ-μάρκετ, καθώς και 180 από τα κεντρικά γραφεία της στις Βρυξέλλες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Carrefour.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η εταιρεία θα κλείσει δύο από τα υπερ-μάρκετ της στη Γάνδη και στη Λιέγη, και θα εξετάσει άλλα 44.

Επίσης θα επιδιώξει να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών, πρόσθεσε.

Οι προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας στο Βέλγιο, έρχονται αφότου η Carrefour τόνισε πως θα προσφέρει τη δυνατότητα εθελουσίας εξόδου σε 2.400 υπαλλήλους στη Γαλλία και θα εκποιήσει 273 από τα πρώην καταστήματα Dia. Σημειώνεται ότι στη Γαλλία ο υπουργός Μπρούνο Λεμέρ αντέδρασε στα σχέδια της εταιρείας σημειώνοντας ότι «το κράτος θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Carrefour θέσεις εργασίας Βέλγιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ