Ο Κιμ τάζει σπίτια και Μερσεντές στους αθλητές του αν γυρίσουν με μετάλλια από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς - iefimerida.gr

Ο Κιμ τάζει σπίτια και Μερσεντές στους αθλητές του αν γυρίσουν με μετάλλια από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

O Κιμ Γιονγκ Ουν είναι λάτρης των σπορ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φλέβα χρυσού» θα χτυπήσουν οι Βορειοκορεάτες αθλητές αν καταφέρουν να πάρουν μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι αυτό γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται αποφασισμένος να τους τιμήσει ως «εθνικούς ήρωες» και να τους δώσει διαμερίσματα στην Πιονγιάνγκ, Μερσεντές, ακόμη και καλές δουλειές, όταν αποσυρθούν από την ενεργό δράση, σε περίπτωση που γυρίσουν στην πατρίδα τους με κάποιο χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο, όπως αποκάλυψε Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε στη Σεούλ.

Ο Κιμ τάζει σπίτια και Μερσεντές στους αθλητές του αν γυρίσουν με μετάλλια από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς | iefimerida.gr 0

Οι πιθανότητες, βέβαια, να πετύχει κάτι τέτοιο κάποιος από τους 22 αθλητές που απαρτίζουν την ομάδα που στέλνει ο Κιμ στη Νότια Κορέα για τη Χειμερινή Ολυμπιάδα του ερχόμενου μήνα είναι πενιχρές, αφού από το 1964 η Βόρεια Κορέα έχει αποσπάσει όλα κι όλα δύο μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Ο Κιμ τάζει σπίτια και Μερσεντές στους αθλητές του αν γυρίσουν με μετάλλια από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς | iefimerida.gr 1

Ο Βορειοκορεάτης πρώην αθλητής Λι Ζι Γιανγκ, που ζει τώρα στη Νότια Κορέα, μιλώντας στο δικτυακό τόπο Daily NK είπε ότι το καθεστώς επιλέγει πολύ προσεκτικά από την ηλικία των τεσσάρων ετών όσα παιδιά φαίνεται ότι θα έχουν προοπτικές διάκρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα υποβάλλει σε εξαντλητικές προπονήσεις. Δεν επιτρέπεται να παντρευτούν πριν κλείσουν τα 25, αλλά σιτίζονται καλά και ο μισθός τους είναι τριπλάσιος του μέσου εργαζόμενου.

Ο Κιμ τάζει σπίτια και Μερσεντές στους αθλητές του αν γυρίσουν με μετάλλια από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς | iefimerida.gr 2

«Στους αθλητές στη Βόρεια Κορέα εξασφαλίζουν στέγαση, τροφή, αθλητικές περιβολές, εξοπλισμό και άλλα πράγματα, αλλά οι κορυφαίοι έχουν πρόσβαση σε πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις απ’ όσους ζουν εκτός της πρωτεύουσας, ενώ μπορούν να τρώνε όσο κρέας θέλουν. Κι αν η ζωή τους ήταν καλή παλαιότερα, έγινε ακόμη καλύτερη υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού φαίνεται να αγαπά αθλήματα όπως το σκι, το μπάσκετ και άλλα. Το status των αθλητών ως εκ τούτου ανέβηκε λόγω της υποστήριξης του Κιμ», είπε. Και πρόσθεσε:

«Δεν είναι πολλοί οι Βορειοκορεάτες αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις κι επειδή αυτό είναι σπάνιο η αμοιβή τους θα είναι σημαντική. Θα τους χρίσουν μέλη του Εργατικού Κόμματος, θα τους αναγορεύσουν “Εθνικούς Ήρωες” και μετά θα τους δώσουν διαμέρισμα στην Πιονγιάνγκ για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενίοτε δε και κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο όπως μια Μερσεντές. Αν πάρουν μετάλλιο οι ζωές τους θα αλλάξουν εντελώς, αλλά ούτως ή άλλως η αθλητές θεωρούν το να διαγωνιστούν στο εξωτερικό τιμή και ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή. Οι κορυφαίοι αθλητές δεν επιτρέπεται να παντρευτούν μέχρι κάποια συγκεκριμένη ηλικία, αφού οφείλουν να αφοσιωθούν πλήρως στη χώρα τους. Αλλά τουλάχιστον η ζωή ενός αθλητή είναι σταθερή και ασφαλής. Κι όταν αποσύρονται, σχεδόν πάντα γίνονται πρόεδροι αθλητικών σωματείων, προπονητές, ή εργάζονται σε άλλες θέσεις, ενίοτε δε προωθούνται και σε ανώτερα πόστα».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ