Βαν Ρομπάι: Η κρίση χρέους μπαίνει σε τροχιά επίλυσης - iefimerida.gr

Βαν Ρομπάι: Η κρίση χρέους μπαίνει σε τροχιά επίλυσης

Χέρμαν Βαν Ρομπάι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και επιβεβαιώνεται το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι θεωρεί πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει μπει σε μία τροχιά επίλυσης.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές ήταν η πτώση των επιτοκίων δανεισμού των ευρωπαϊκών χωρών στις διεθνείς αγορές. «Δεν λεω πως έχουμε βγει τελείως από τη δίνη, όμως υπάρχει μία αποφασιστική καμπή στην κρίση», υπογράμμισε ο κ. Ρομπάι, ο οποίος προεδρεύει στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής.

«Στην περίπτωση της Ιταλίας, τα επιτόκια των διετών και τριετών έχουν πέσει κατά 3-4% από το υψηλότερο επίπεδό τους», σημειώνει ο κ. Ρόμπεϊ, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «όλα όσα έχουμε πράξει έχουν αρχίσει ν' αποδίδουν καρπούς και θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια πορεία».

Πάντως προειδοποίησε πως «η κρίση σαφώς δεν έχει τερματισθεί και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ