Νεοϋορκέζοι κριτικοί «κάνουν φέτες» τον Τούρκο σεφ Salt Bae -«300 δολάρια η μπριζόλα και φεύγεις νηστικός» - iefimerida.gr

Νεοϋορκέζοι κριτικοί «κάνουν φέτες» τον Τούρκο σεφ Salt Bae -«300 δολάρια η μπριζόλα και φεύγεις νηστικός»

Ο διάσημος Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιουκσέ. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Salt Bae, ο Τούρκος σεφ που έγινε παγκοσμίως γνωστός για τον τρόπο που ρίχνει το αλάτι στα κρεατά του, άνοιξε ένα νέο steakhouse στη Νέα Υόρκη, αλλά φαίνεται πως απογοήτευσε το κοινό του.

Το άνοιγμα του νέου εστιατορίου του Νουσρέτ Γκιουκσέ, που ονομάζεται «Nurs-Et», ήταν πολυαναμενόμενο, αλλά από τότε που ξεκίνησε στο Μανχάταν, πολλοί πελάτες έφυγαν νηστικοί.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις 3 Ιαν, 2018 στις 10:06 πμ PST

Παρά την ευχάριστη και όμορφη ατμόσφαιρα, με τραπεζαρία ικανή να χωρέσει 150 άτομα, το έκτο εστιατόριο του Νουσρέτ δεν εντυπωσίασε τόσο όσο η εντυπωσιακή κίνησή του.

Ακόμη και ο τρόπος που ρίχνει το αλάτι στα φαγητά του, ο λόγος για την φήμη του στο διαδίκτυο, κατάφερε να αφήσει αδιάφορους τους πελάτες, σύμφωνα με τον κριτικό Ρόμπερτ Σιετσέμα. «Με αξιοσημείωτη απόδοση και μαγνητισμό, έκανε την χαρακτηριστική του φιγούρα. Αλλά την είχαμε δει τόσες πολλές φορές στα κινητά μας τηλέφωνα και τώρα από κοντά, που φαινόταν λίγο βαρετή» δήλωσε ο Σιετσέμα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις 25 Δεκ, 2017 στις 8:04 πμ PST

Πέρα όμως από την θεατρική παράσταση του Salt Bae, την οποία εκτελούσε όλο το βράδυ, το τουρκικό steakhouse κατάφερε να απογοητεύσει και για έναν άλλο λόγο – για τις αστρονομικές τιμές των πιάτων.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις 6 Οκτ, 2017 στις 3:15 πμ PDT

Κι ενώ οι μπριζόλες είναι ακριβές στη Νέα Υόρκη, ειδικά για ένα εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, οι τιμές για μια απλή μπριζόλα έφταναν τα 275 δολάρια, χωρίς καν συνοδευτικά.

Για τον Σιετσέμα, αυτό σήμαινε πως ένα δείπνο για δύο, κόστισε 320 δολάρια, το οποίο «ακόμη και για ένα steakhouse ήταν πανάκριβο».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις 20 Ιούλ, 2017 στις 7:29 πμ PDT

Κι άλλοι πελάτες φρόντισαν να αναφέρουν την εμπειρία τους, με τον κριτικό Στιβ Κουόζο να γράφει: «Την περασμένη Κυριακή το βράδυ, το Nurs-Et απογοήτευσε, καθώς ένα γεύμα για τρεις κατέληξε να κοστίζει 521,5 δολάρια και μας άφησε πεινασμένους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ