Tέλος η Βελκουλέσκου από το κουαρτέτο -Ο Πίτερ Ντόλμαν επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Tέλος η Βελκουλέσκου από το κουαρτέτο -Ο Πίτερ Ντόλμαν επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχωρεί η Ντέλια Βελκουλέσκου από το κουαρτέτο των δανειστών και αντικαθίσταται από τον Αμερικανό Πίτερ Ντόλμαν, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής στο κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κ. Βελκουλέσκου είχε ζητήσει την αντικατάστασή της από το ελληνικό πρόγραμμα ήδη το περασμένο καλοκαίρι. Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Λευκορωσία, ενώ είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία.

Ο κύριος Ντόλμαν, χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του ως ιδιαίτερα έμπειρος, μετριοπαθής και όχι ένας από τους «ιδιαίτερα σκληρούς» του Ταμείου.

Η οικονομολόγος του Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου, 43 ετών σήμερα, είναι απόφοιτος του Λυκείου «Γκέοργκε Λαζάρ». Το 1992, τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου έφυγε από τη Ρουμανία για τις ΗΠΑ. Εκεί σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία και στη συνέχεια ενταχθεί στο δυναμικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Βελκουλέσκου ήρθε στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου είχε χειριστεί το θέμα της κρίσης με τέτοιο τρόπο που πολλές φορές είχε προκαλέσει την «έκρηξη» της κυπριακής κυβέρνησης. Στην Κύπρο πήγε το 2013 εν μέσω κρίσης και κουρέματος καταθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βελκουλεσκου ντολμαν ΔΝΤ τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ