Ο ΟΗΕ ζήτησε 330 εκατ. δολάρια για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη - iefimerida.gr

Ο ΟΗΕ ζήτησε 330 εκατ. δολάρια για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη

Φωτογραφία: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο OHE απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 330 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Λιβύη, χώρα που παραμένει βυθισμένη στο χάος κι έχει μετατραπεί σε κόμβο της παράτυπης μετανάστευσης.

Ο στόχος για το 2018 είναι να προσφερθεί βοήθεια σε «τουλάχιστον 940.0000 ανθρώπους» καθώς «σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1,1 εκατ. άνθρωποι στη Λιβύη έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε στην Τρίπολη η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στη Λιβύη, η Μαρία Ριμπέιρο.

«Ζητάμε 330 εκατομμύρια δολάρια για να θέσουμε σε εφαρμογή 71 έργα το 2018. Αυτά τα έργα θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους δήμους, την κοινωνία των πολιτών και υπουργεία» της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), διευκρίνισε.

Τα έργα αυτά θα χειριστούν 10 υπηρεσίες του ΟΗΕ, 11 ΜΚΟ και λίβυοι εταίροι τους, ανέφερε η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη χώρα, «1,1 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων το 33% είναι παιδιά, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι και χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια».

Την περασμένη χρονιά η διεθνής κοινότητα συνεισέφερε 98 εκατ. δολάρια για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, ποσό που κάλυψε το 68% των κεφαλαίων που είχε ζητήσει ο ΟΗΕ.

Πάνω από 500.000 άνθρωποι, Λίβυοι, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, ωφελήθηκαν χάρη στα κεφάλαια αυτά, που προήλθαν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, διευκρίνισε η Ριμπέιρο.

Η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου ανθρωπιστικής αντίδρασης του Οργανισμού στη Λιβύη το 2018, παρόντων του επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού στη χώρα αυτή, του Γασάν Σαλάμε, και του επικεφαλής της ΚΕΕ, του Φάγεζ αλ Σάρατζ.

Η Λιβύη, όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και διάφορες ένοπλες οργανώσεις διεκδικούν την εξουσία, βυθίστηκε στο χάος μετά την πτώση της δικτατορίας του Μουάμαρ Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011, έπειτα από μια εξέγερση μεγάλου μέρους του πληθυσμού που υποστηρίχθηκε από μια διεθνή στρατιωτική επέμβαση.

Η χώρα μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε κόμβο για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, οι οποίοι συχνά παγιδεύονται στο χάος της Λιβύης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ