Brownie ζουμερό με μασκαρπόνε

Brownie ζουμερό με μασκαρπόνε

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για brownie, αρκετές καλές, κάποιες αδιάφορες.

Η παρακάτω συνταγή περιέχει μασκαρπόνε, ένα κρεμώδες ιταλικό τυρί, που κάνει τη διαφορά. Το γλυκό γίνεται γευστικό και ζουμερό, ανεπανάληπτο.

Yλικά

  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μασκαρπόνε
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • Μια πρέζα αλάτι, λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για το γλυκό
  • Βάλτε την σοκολάτα, κομμένη, και το βούτυρο σε μπεν μαρί
  • Ανακατέψτε συνεχώς, να ενωθούν, βάλτε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει 2 λεπτά
  • Τότε προσθέστε τη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, τα αυγά και την βανίλια -Χτυπήστε στο χέρι να γίνει κρεμώδες
  • Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατέψτε καλά
  • Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35-40 λεπτά το πολύ για να παραμείνει υγρό στο κέντρο
  • Οταν το γλυκό κρυώσει ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω
  • Αν πιάνουν τα χέρια σας κάντε μια γκανάς σοκολάτας (σοκολάτα με κρέμα γάλακτος) αντί για άχνη, για γαρνίρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.