Ντράγκι: Πηγή ανησυχίας η πρόσφατη μεταβλητότητα στις ισοτιμίες - iefimerida.gr

Ντράγκι: Πηγή ανησυχίας η πρόσφατη μεταβλητότητα στις ισοτιμίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση πως η οικονομία της Ευρωζώνης επιτάχυνε περισσότερο από το αναμενόμενο εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ωστόσο πως η πρόσφατη αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος εμπνέει ανησυχία.

Ο κ. Ντράγκι κατά την καθιερωμένη συνέντευξη μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ είπε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα και αρκετά μετά το πέρας του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Ο ίδιος επανέλαβε πως το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως το Σεπτέμβριο του 2018 ή και αργότερα αν χρειαστεί.

«Εάν οι προοπτικές καταστούν λιγότερο ευνοϊκές ή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παύσουν να υποστηρίζουν την περαιτέρω πρόοδο προς μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει έτοιμο να αυξήσει το μέγεθος και/ή τη διάρκεια του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού», είπε.

Σημειώσε πως η κεντρική τράπεζα δεν έχει σαν στόχο την συναλλαγματική ισοτιμία, αλλά αναγνωρίζει πως είναι σημαντική για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Όσον αφορά τις δημοσιονομικές πολιτικές, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η όλο και πιο ισχυρή και ευρεία ανάπτυξη ενισχύει την υπόθεση για την δημιουργία δημοσιονομικών μαξιλαριών, ειδικά σε χώρες όπου το χρέος παραμένει υψηλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι ΕΚΤ νομισματική πολιτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ