Στα δύο «κόπηκε» η Κέρκυρα -Κινητοποίηση κατοίκων για τα σκουπίδια - iefimerida.gr

Στα δύο «κόπηκε» η Κέρκυρα -Κινητοποίηση κατοίκων για τα σκουπίδια

Φωτογραφία: corfupost.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα δύο «κόπηκε» η Κέρκυρα, για λίγες ώρες, μετά και τη συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν σήμερα, στη γέφυρα της Μεσογγής, κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας και μέλη τοπικών συλλόγων, διαμαρτυρόμενοι για την εναπόθεση δεματοποιημένων σκουπιδιών από το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Η Εθνική Οδός Κέρκυρας - Λευκίμμης αποκλείστηκε στο ύψος της γέφυρας Μεσογγής για περίπου δύο ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι και τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο, οι κάτοικοι της Λευκίμμης, να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να αποτρέψουν τη μετακίνηση των σκουπιδιών από τη Μέση Κέρκυρα στο Νότο.

Στα δύο «κόπηκε» η Κέρκυρα -Κινητοποίηση κατοίκων για τα σκουπίδια | iefimerida.gr 0

«Η σημερινή διαμαρτυρία αποτελεί ένα δείγμα των κινητοποιήσεων από αυτές που πρόκειται να προκύψουν σε περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς αποφασίσουν να λειτουργήσουν τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης και ξεκινήσουν την μεταφορά απορριμμάτων στην περιοχή» ανέφερε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου «Αλεύχιμον» Μαρία Κοντομάρη και πρόσθεσε «δε θα επιτρέψουμε να πέσει στον χώρο ούτε χαρτοπετσέτα και όποιος αποφασίσει να μεταφέρει απορρίμματα θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά».

Στα δύο «κόπηκε» η Κέρκυρα -Κινητοποίηση κατοίκων για τα σκουπίδια | iefimerida.gr 1

Η εξέλιξη του όλου ζητήματος αναμένεται να δοθεί μετά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, που συνεδριάζει με μοναδικό θέμα τη ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησ

Φωτογραφίες: corfupost.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέρκυρα ΧΥΤΑ διαμαρτυρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ