Ο Μπέπε Γκρίλο εγκαταλείπει το Κίνημα 5 Αστέρων - iefimerida.gr

Ο Μπέπε Γκρίλο εγκαταλείπει το Κίνημα 5 Αστέρων

O Ιταλός κωμικός Μπέπε Γκρίλο ίδρυσε το M5s το 2009 (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση στην Ιταλία ο κωμικός που ίδρυσε το Κίνημα 5 Αστέρων αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα δηλώνοντας απηυδισμένος από την πολιτική.

Ο Μπέπε Γκρίλο ίδρυσε το M5s το 2009 γύρω από το ιστολόγιό του, μέσω του οποίου εξαπέλυε σφοδρά πυρά κατά της διαφθοράς στην πολιτική. Το blog του είχε εν μέσω οικονομικής κρίσης μεγάλη απήχηση στους Ιταλούς ψηφοφόρους που είχαν μπουχτίσει με τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και εξελίχθηκε σε κινητήριο δύναμη για τη δυναμική εμφάνιση του M5s στις εκλογές του 2013, όταν κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, ο Γκρίλο έσβησε απ’ το blog του τις περισσότερες αναφορές στο αντισυστημικό κίνημα, σε μια κίνηση που αρκετοί θεωρούν ότι αποβλέπει στο να ενισχύσει τις πιθανότητες νίκης του κόμματος στην αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου.

Ο 69χρονος Γκρίλο εγκαινίασε ένα νέο ιστολόγιο, που θα εστιάζει, όπως είπε, στην τεχνολογία και στα οράματα για το μέλλον στο πλαίσιο μιας «απελευθερωτικής περιπέτειας». Πρόσθεσε δε ότι «βαρέθηκε με τις γνώμες» αν και του αρέσει να έχει άποψη.

Ο κωμικός-ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης- blogger και σχολιαστήςέχει αρχίσει εδώ και καιρό να παίρνει αποστάσεις από το Μ5s. Πριν από τρία χρόνια, μάλιστα, ένα χρόνο μετά τη δυναμική εμφάνιση του Κινήματος 5 Αστέρια στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική και επιστρέφει στη σάτιρα. Το 2016 ξανάγινε πρωτοσέλιδο, όταν εξαπέλυσε πυρά κατά του πακιστανικής καταγωγής μουσουλμάνου δημάρχου του Λονδίνου υποστηρίζοντας ότι ο Σαντίκ Χαν «θα πυροδοτήσει τη ζώνη με τα εκρηκτικά του μπροστά από το Ουέστμινστερ».

Ο Μπέπε Γκρίλο εγκαταλείπει το Κίνημα 5 Αστέρων | iefimerida.gr 0

O επικεφαλής απο το περασμένο φθινόπωρο του M5s, Λουϊτζι Ντι Μάιο

Στη συνέχεια άρχισε να προαλείφει για την ηγεσία του κόμματος τον ηλικίας 31 ετών Λουίτζι Ντι Μάιο, νυν υποψήφιο πρωθυπουργό του M5s. Το διαζύγιο με τον Γκρίλο δεν συνιστά «άρνηση του παρελθόντος», ούτε «πατροκτονία» είπε την Τρίτη ο Ντι Μάιο. Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της Κεντροαριστεράς, αλλά υπολείπεται κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες του συνασπισμού της κεντροδεξιάς Forza Italia του Μπερλουσκόνι με την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι και τους επίσης ακροδεξιούς «Αδελφούς της Ιταλίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ