Ζάεφ: Θα αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων -Και της εθνικής οδού - iefimerida.gr

Ζάεφ: Θα αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων -Και της εθνικής οδού

Οι πρωθυπουργοί και οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Σκοπίων (Φωτογραφία: Yannis Kolesidis / PM Handout / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε μία κίνηση «καλής θέλησης», όπως τη χαρακτήρισε, από πλευράς της ΠΓΔΜ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε, στις κοινές δηλώσεις με τον Ελληνα ομόλογό του, ότι η χώρα του θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου «Μ. Αλέξανδρος» των Σκοπίων, όπως και της εθνικής οδού.

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι αυτό το κάνει η κυβέρνησή του για να δείξει ότι είναι δεσμευμένη στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και γιατί «δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος του γείτονά μας».

Το νέο όνομα του αεροδρομίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στο AFP. Παράλληλα, ο Ζάεφ ανέφερε ότι ο αυτοκινητόδρομος «Μ. Αλέξανδρος», που καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, θα μετονομαστεί σε «Λεωφόρο Φιλίας».

Στις δηλώσεις του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «Είμαστε σε μια στιγμή που μπορούμε να κατακτήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας και να δημιουργήσουμε μια γειτονιά ευημερούσα σε όλα τα Βαλκάνια», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «Εμείς, ως πρωθυπουργοί, έχουμε το πολιτικό όραμα, το αίσθημα ευθύνης και το κουράγιο να βρούμε λύση σε ένα τόσο μακροχρόνιο πρόβλημα. Ηρθε η στιγμή να βρούμε μια λύση που είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία μας προς την ΕΕ».

Η τελική λύση, υπογράμμισε ο Ζόραν Ζάεφ, πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. «Πρέπει να φροντίσουμε τα συμφέροντα και των δύο. Η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εθνική αξιοπρέπεια των λαών μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζόραν Ζάεφ Αλέξης Τσίπρας ΠΓΔΜ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ