Δίκη για απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου: Τι κατέθεσε κατηγορούμενος για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου - iefimerida.gr

Δίκη για απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου: Τι κατέθεσε κατηγορούμενος για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου

Φωτογραφία: IntimeNews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Μπάκο μου είπε στις φυλακές Χανιών ότι κάποιος Άρης του ζήτησε να δολοφονήσει τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο».

Αυτό υποστήριξε στην κατάθεση του ο Αλβανός Κλοντιάν Λεκοτσάι, στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, "δείχνοντας" προς στο πρόσωπο του Άρη Φλώρου, ο οποίος σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα είναι ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

Στο εδώλιο μαζί με τον Άρη Φλώρο, κάθονται και οι Αλβανοί Μπάκο και Ντούλτσε, οι οποίοι φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου, ο οποίος ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ, στη δίκη για την υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρίες Energa και Hellas Power. Στο τιμόνι της πρώτης, καθόταν ο Αριστείδης Φλώρος.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεκοτσάι, φέρεται ως ένας από τους ηθικούς αυτουργούς στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, γεγονός που ο ίδιος αρνείται.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Γ. Αντωνόπουλος τον είχε επισκεφθεί στις φυλακές Χανίων, όπου ο κρατούμενος τού αποκάλυψε πως ο Μπάκο τού εξομολογήθηκε ότι ένας Άρης τούς είχε βάλει να τον βγάλουν (σ.σ τον Αντωνόπουλο) από τη μέση. Ερωτηθείς από την έδρα εάν το κίνητρο ήταν η ληστεία, αφού εκείνη την ημέρα ο Αντωνόπουλος είχε μαζί του 30.000 ευρώ, ο Λεκοτσάι απάντησε: «Αφού ήταν η ληστεία, και αφού τού πήραν το τσαντάκι, τι δουλειά είχε η σφαίρα; Όταν πας για ληστεία δεν πας με το πρόσωπο ακάλυπτο».

Όπως είπε ο μάρτυρας, οι δύο ομοεθνείς του έκαναν την ενέργεια σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου αφού κάποιος τους είχε υποσχεθεί χρήματα, που όμως δεν έδωσε ποτέ.

Δικαστής: Τι ακριβώς σας είπε ο κ. Μπάκο στα Χανιά;

Μάρτυρας: Το θέμα είναι ότι ο Μπάκο και ο Ντούλτσε κάνανε συμφωνία για να τον φάνε τον άνθρωπο. Όλα αυτά γίνονται για τα λεφτά.

Δικαστής: Πόσα λεφτά;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πόσο πάνε αυτά, δεν θυμάμαι τώρα. Ο Μπάκο μου είπε ότι δεν πήρε τα λεφτά για τον Αντωνόπουλο. Έπρεπε τουλάχιστον να τους πληρώσουν τα έξοδα...!

Κλείνοντας την κατάθεση του ο Λεκοτσάι υποστήριξε ότι ακόμη και σήμερα ο Αριστείδης Φλώρος τον εκβιάζει μέσα στη φυλακή και πως έχει τόσα λεφτά που τον πιάνουν τα... ψυχολογικά του.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο Βαςίλης Μηλιώνης, πρώην ισχυρός άνδρας της Hellas Power και συγκατηγορούμενος του Αρ. Φλώρου στη δίκη για την υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είπε στον δικηγόρο του ότι ο Α. Φλώρος ήταν ο ηθικός αυτουργός της ενέργειας σε βάρος του Αντωνόπουλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη Energa υπόθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ