Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] - iefimerida.gr

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες]

Tα βραβεία της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκείνους τους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας, που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα προσφέροντας ανιδιοτελώς και διαχρονικά σημαντικό κοινωνικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων τους βράβευσε, σε μια γιορτή εθελοντισμού, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Σε μια ζεστή ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη βραβεύτηκαν, άνθρωποι που με το έργο τους έχουν κάνει πράξη τον εθελοντισμό στη ζωή τους.

«Σήμερα γιορτάζουν δύο σπουδαίες ελληνικές λέξεις, η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός», παρατήρησε ο πρόεδρος της Ένωσης, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Χρήστος Μπαρτσόκας, προλογίζοντας την έκτη τελετή απονομής βραβείων.

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί απένειμε το Βραβείο «Έργο Ζωής» στις κύριες Μαρία Τσούτσου και Ροδούλα Σταθάκη ενώ με το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκαν ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η κυρία Λίλα Πατρόκλου.

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η προσωπογραφία των Βραβείων

Τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί», «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», στρέφουν τους προβολείς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό εθελοντικό κοινωνικό έργο και σε εθελοντές που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο «Έργο Ζωής», απονεμήθηκε σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Ενώ το βραβείο «Μάθημα Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο, συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Να σημειωθεί πως τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί» διοργανώνονται και απονέμονται από εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με τον βραβευθέντα Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που το παράδειγμά του είναι... «Μάθημα Ζωής».

Τιμητική διάκριση για το iefimerida.gr

To iefimerida.gr είχε την τιμή και την χαρά να διακριθεί και να βραβευτεί για την ανάδειξη του έργου και του ρόλου της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί». Όπως και για την στήριξη και προβολή των θεμάτων του κοινωνικού έργου της, που απώτερο στόχο έχει την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τα βραβείο από την Ενωση «Μαζί για το Παιδί».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των τιμώμενων ήταν και οι καλλιτέχνες Γιώργος Νταλάρας και Άλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ βραβεύτηκαν και εθελοντές και χορηγοί που προσέφεραν τις καλές τους υπηρεσίες προς την Ενωση.

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Μαζί για το Παιδί»

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η κυρία Μαριλένα Μηναϊδη, ο κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Μαζί για το Παιδί», ο κύριος Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» & ειδικό μέλος του «Μαζί για το Παιδί», η κυρία Άννα Ανδρεάδη, Γενική Γραμματέας του «Μαζί για το Παιδί», και η κυρία Δάφνη Οικονόμου.

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Aλεξάνδρα Πάλλη, Σία Κοσιώνη και Χρήστος Μπαρτσόκας.

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους πρωταγωνιστές της ζωής -Τιμητική διάκριση για το iefimerida [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Το... ξεχωριστό δώρο για την Σία Κοσιώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ